logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć sygnał satelitarny przez WiFi do dekodera przez 2 ściany?

ada6666 17 Sty 2015 07:24 825 6
REKLAMA
  • #1 14338555
    ada6666
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam. Mam takie pytanko do specjalistów ;) Potrzebuje podłączyć sygnał satelitarny przez 2 ściany do dekodera tylko mam problem z kablem bo musiał by iść przez wszystkie pokoje. Czy istnieje możliwość puszczenia sygnału do jakiegoś rutera sieci bezprzewodowej a następnie w dekoderze odbierać ten sygnał na wifi żeby dopiero wtedy dekoder odkodowywał kanały? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14338574
    jacekko63
    Poziom 31  
    Ocena: 320
    Możliwość taka jest ale z sygnałem wifi przez dwie ściany trzeba przeprowadzić test zanim kupisz.

Z takimi poradami to do piaskownicy!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #3 14338589
    ada6666
    Poziom 10  
    Można wiedzieć co i jak trzeba skombinować aby to przetestować. Sygnał może być za slaby czy jakieś inne niedogodności?
  • #4 14338595
    jacekko63
    Poziom 31  
    Ocena: 320
    Postaw np. pożyczony router wifi w miejscu w którym ma stać i sprawdź sygnał na urządzeniach. Chodzi o poziom sygnału po przejściu przez ściany, oraz dobranie odpowiedniego routera.

Z takimi poradami to do piaskownicy!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #5 14338615
    ada6666
    Poziom 10  
    Mam na mieszkaniu już podłączony jakiegoś tplinka i sygnał jest wszędzie dobry(laptop, tv...). Jaki router musiał bym wybrać do przesyłania tego sygnału.
  • #6 14338688
    wiertacz
    Poziom 35  
    Ocena: 383
    Sygnał od konwertera na czasy satelitarnej musisz mieć podłączony kablem do dekodera i tu nic nie wymyślisz.
    Nie ma innej możliwości.
  • REKLAMA
  • #7 14339794
    ada6666
    Poziom 10  
    Czyli muszę kabel ciągnąć... a ktoś testował niby te transmitery do przesyłu AV? dało by to rade?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na podłączenie sygnału satelitarnego do dekodera przez WiFi, z uwagi na trudności z prowadzeniem kabli przez dwa pomieszczenia. W odpowiedziach zasugerowano, aby najpierw przetestować sygnał WiFi w miejscu, gdzie ma być zainstalowany router, aby upewnić się, że sygnał jest wystarczająco mocny. Wskazano również, że sygnał z konwertera satelitarnego musi być podłączony kablem do dekodera, co ogranicza możliwości bezprzewodowego przesyłania sygnału. Użytkownik rozważał również użycie transmiterów AV jako alternatywy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA