logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć TV i dekoder bez WiFi do sieci przez kabel?

dammok 21 Kwi 2016 10:29 1587 4
REKLAMA
  • #1 15619264
    dammok
    Poziom 10  
    Panowie
    Mam taki mały problem (rozkminkę)
    Z racji braku możliwości poprowadzenia kabli po domu /mam wifi/ wiec do tej pory to nie stanowiło problemu, ale zmieniłem tv i dekoder, które nie posiadają opcji wifi a mają jedynie odbiór przez połączenie kablem -> chciałbym mieć w nich dostęp do sieci (ipla/hbogo etc) czy istnieje jakieś urządzenie albo jak je samemu z dostępnych w codziennym użytku materiałów zrobić aby przechwyciło mi sygnał wifi i następnie po kablu przesłało do tv/dekoder?

p.s rozważam jeszcze połączenie tego transmiterami sieciowymi ale to PLAN B ... na razie chciałbym się skupić na przechwyceniu WIFI

HELP!!!
  • REKLAMA
  • #2 15619273
    A.Gieronimo
    Poziom 35  
    Ocena: 309
    Router z trybem Client.
    Łączy się z istniejącą siecią WiFi i przekazuje dalej "kablami".
    Byle OvisLink WL-5450AP potrafi to zrobić (50zł) o ile komuś wystarczy 54Mbps.
  • REKLAMA
  • #3 15619286
    m.jastrzebski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 864
    dammok napisał:
    Panowie
    Mam taki mały problem (rozkminkę)
    Z racji braku możliwości poprowadzenia kabli po domu /mam wifi/ wiec do tej pory to nie stanowiło problemu, ale zmieniłem tv i dekoder, które nie posiadają opcji wifi a mają jedynie odbiór przez połączenie kablem -> chciałbym mieć w nich dostęp do sieci (ipla/hbogo etc) czy istnieje jakieś urządzenie albo jak je samemu z dostępnych w codziennym użytku materiałów zrobić aby przechwyciło mi sygnał wifi i następnie po kablu przesłało do tv/dekoder?

p.s rozważam jeszcze połączenie tego transmiterami sieciowymi ale to PLAN B ... na razie chciałbym się skupić na przechwyceniu WIFI

HELP!!!

Jesli to spory dom, to tranmitery sieciowe powinny byc raczej planem A. Chyba ze miedzy AP/Routerem ktory tworzy siec WiFi a rzeczonym TV, jest mala odleglosc i malo przeszkod (scian).
  • REKLAMA
  • #4 15620476
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5753
    Zacznij od pomiaru siły sygnału WiFi z routera głównego w miejscu ustawienia dekodera i TV. Aby skutecznie działało musi być około -70dBm( zmierz WiFi Analyzerem na telefonie). Jeśli warunki zostaną spełnione kup WR-743 i skonfiguruj AP Clienta http://tplink-forum.pl/faq-konfiguracja-tp-link-a/tp-link-tl-wr710n-konfiguracja-client/
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 15621405
    dammok
    Poziom 10  
    i super dzięki za podpowiedz :)
    już przeglądam aledrogo :)
REKLAMA