logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic CQ-RDP855 - Dźwięk zanika po kilku sekundach, wymiana TDA 8568Q

Ramben 12 Maj 2005 19:53 1319 4
REKLAMA
  • #1 1486789
    Ramben
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Mam mały, a może i duży problem z radiem Panasonic. Radio normalnie się załącza, wyświetlacz pracuje, reaguje na przyciski ale nie gra:( Końcówkę mocy TDA 8568Q wymieniłem na nową, zlokalizowałem przerwaną ścieżkę masową na układ TEA6320 (swego rodzaju przełącznik źródeł dźwięku) i teoretycznie wszystko powinno działać - niestety. Po załaczeniu radia dźwięk w głośnikach pojawia się na parę sekund (wyjście wówczas reaguje na nastawę głośności)po czym wyłacza się, tak jak by zadziałało MUTE. Dopóki radio jest podłączone do zasilania, późniejsze załączanie i wyłączanie nie inicjuje dźwięku. Dopiero po odłączeniu zasilania i odczekaniu paru minut ponowne włączenie przywraca dźwięk - na parę sekund. Nie mam do tego radia schematu to też wszystkiego szukam po omacku. Może ktoś z was spotkał się z takimi objawami i poda jakieś wskazówki. Za ewentualny schemat też był bym wdzięczy.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2571430
    ptaq1919
    Poziom 11  
    Witam!
    Mam podobny problem: radio bylo obciązone przez 2 ohmy na kanale i od tej pory byla cisza...podstawilem nową końcówke i nadal go nie slychac. Posprawdzalem wszystkie nózki i tyle mi wyszlo:

PIN: 1,8,15,16 - 14V
    2,3,6,9,11,12,18,21,23 - 0V
    4,5,7,17,19,20,22 - 6,8V
    10,13,14 - 2,2V

Co może być przyczyną tej ciszy? Poza tym radyjko jest sprawne...za wszelka pomoc serdecznie dziekuje
    Pozdrawiam!

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

juz gra:) Tylko ze jest kolejna "sterka": ciagle wsuwa i wysuwa plyte...co moze byc tego przyczyna? Prosze o pomoc!
  • REKLAMA
  • #5 2885724
    madmax666
    Poziom 11  
    Mam dokładnie to samo, czekam na podpowiedzi. Pozdrawiam.
REKLAMA