Witam. Mój problem wygląda następująco:
System strasznie spowolnił, uruchamia się do kilku minut.
Skanowałem różnymi antywirusami (avast, dr. WEB), wyłączyłem aplikacje z autostartu oraz odinstalowałem "śmieciowe" programy.
W załączeniu wstawiam Logi z OTL i HiJackThis.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Załączniki:
logi.zip(50.19 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Rozumiem, ostatnim razem te logi wystarczyły, tzn jakiś czas temu.
Edit:
Czy te programy mogą mieć wpływ na łącze internetowe?
Używam internetu EDUROAM na terenie kortowa i po użyciu tych programów przestał działać, ponowna konfiguracja nic nie dała. Dopiero przywrócenie systemu dało efekt.
Moderowany przez swiercm:
Posty scaliłem i poprawiłem. Proszę, byś w przypadku aktualizacji informacji używał opcji "Zmień". W przypadku zamieszczania grafiki, korzystaj z tego tematu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html.
Ponadto proszę, byś załączył pełny ekran z CristalDiskInfo. Obecny jest niekompletny.
Załączniki:
Extras.Txt(81.61 KB)
FRST.txt(34.61 KB)
Addition.txt(39.62 KB)
AdwCleaner_S0_.txt(5.8 KB)
W związku z tym, że przywróciłem system, jeszcze raz użyję tych programów i wtedy zrobię, co napisałeś. Przy okazji zobaczę, czy coś się z EDUROAM przestawi.
Jednak jakimś cudem internet przestaje działać (albo coś ze sterownikami albo z certyfikatem).
Musiałem przywrócić system.
Mimo wszystko widać poprawę, komputer uruchamia się trochę szybciej.
Dziękuje za pomoc
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z długim czasem uruchamiania systemu Windows 7 64-bit oraz jego spowolnieniem. Przeprowadzono skanowanie antywirusowe (Avast, Dr. WEB), wyłączono aplikacje z autostartu oraz odinstalowano niepotrzebne programy. W odpowiedziach zasugerowano użycie narzędzi AdwCleaner i Farbar Recovery Scan Tool (FRST) do usunięcia potencjalnych zagrożeń oraz zainstalowanie najnowszej wersji Javy. Użytkownik zauważył poprawę wydajności po przywróceniu systemu, jednak nadal występowały problemy z połączeniem internetowym (EDUROAM), co wymagało dalszej diagnostyki. Wygenerowane przez model językowy.