logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Webasto Thermo Top Z/C D & T70 - problemy z komunikacją pilota T70

lucuszysko 23 Sty 2015 23:55 3000 6
  • #1 14361937
    lucuszysko
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam forumowiczów ponownie - niestety.

Ostatnio miałem problemy z Webasto z powodu czujnika temperatury - termistor wymieniony, Webasto działa, żadnych błędów. Jednak dziś rano niestety Webasto znowu nie zadziałało. Po podpięciu do kompa żadnych błędów. Po ponownym sparowaniu pilota T70 Webasto znowu działa, jedna wątpię, aby to rozwiązało problem na długo - pewnie wcześniej czy później znowu trzeba będzie powtórzyć parowanie. Wygląda to tak, że po jakimś czasie pilot i piec przestają się dogadywać. Czy ktoś miał/ma podobne problemy? Czy to raczej wina pilota czy pieca? Czy można jakimś programem sprawdzić jaki obecnie jest sparowany pilot z piecem i jaki jest jego status?

Za wszelkie rady, podpowiedzi i sugestie z góry dzięki.
  • #2 14366377
    sash997
    Specjalista VAG & Ogrzewania Postojowe
    Ocena: 92
    t70 to jeszcze ten wielki pilot srebrny co T60?? jak tak to bym to wywalił i wstawił zwykłą centralke uniwersalną i po problemach
  • #3 14366406
    lucuszysko
    Poziom 10  
    hehe nie, to nie ten pilot :P mój wygląda tak:
    Webasto Thermo Top Z/C D & T70 - problemy z komunikacją pilota T70

poza tym nie chce centralki, dla mnie o wiele wygodniejsze jest używanie Webasta z pilota. Ale tak z ciekawości ile by kosztowało założenie takiej centralki?
  • #4 14367732
    sash997
    Specjalista VAG & Ogrzewania Postojowe
    Ocena: 92
    ja nie pisze o zegarze tylko o centralce zdalnego sterowania z pilotem,myśle że ma więcej + niż minusów, z plusów to tak:
    - cena (ok 100zł z 2 pilotami)
    - uniwersalność
    - łatwość dopisywania pilotów i ogólnie podłączenia w aucie
    - mała awaryjność
    a z wad :
    - zasięg do 300m w otwartym terenie
    - brak zwrotnego potwierdzenia
  • #5 14370034
    lucuszysko
    Poziom 10  
    Ten zasięg trochę słaby, ale może i byłbym zainteresowany. Możesz dać mi jakieś namiary na taką centralkę? Patrzyłem na allegro ale tam są centralki za ponad 400zł więc to chyba nie to o czym piszesz.
  • #6 14370170
    marcin_wr
    Poziom 21  
    Ocena: 103
    lucuszysko napisał:
    Ten zasięg trochę słaby

A nie lepiej i wygodniej byłoby dołożyć sterowanie poprzez telefon gsm?Zasięg praktycznie nieograniczony, potwierdzenie o realizacji załączenia itp.W dodatku koszt ok 160zł.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z komunikacją między pilotem T70 a urządzeniem Webasto Thermo Top Z/C D. Po wymianie termistora i braku błędów, urządzenie ponownie przestało działać, a ponowne sparowanie pilota przyniosło jedynie chwilowe rozwiązanie. Forumowicze sugerują rozważenie zamiany pilota na uniwersalną centralę zdalnego sterowania, która jest tańsza i łatwiejsza w użyciu, lub dodanie sterowania przez telefon GSM, co zapewnia większy zasięg i potwierdzenie działania. Użytkownicy dzielą się informacjami o cenach i dostępności centralki zdalnego sterowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA