Hej, zawiesza mi się konsola podczas gry, czasami w menu.
Pytałem się dwóch osób, które zajmują się serwisem konsol i stwierdzili, że to dysk.
Mam PS3 Slim, wyjąłem dysk z konsoli (Hitachi 2.5'' 5400obr 320GB)
Mam dysk zewnętrzny na USB 3.0 A-data.
Rozebrałem go i podłączyłem dysk od konsoli przez USB, Windows 8.1 nie wykrywa go. Jednak program np EaseUS Partition Master Home Edition jednak pokazuje jako niesformatowany.
Z google dowiedziałem się, że partycje w PS3 są szyfrowane.
Czy możliwe jest nieformatowanie go? Na dysku mam wiele gier i plików pobieranych z PSN itd. Konsole kupowałem miesiąc temu używaną, ale dopiero teraz miałem czas ją dokładnie przetestować, wszystko pościągać zainstalować (co też mi zajęło czasu)
Co teraz zrobić? Jak sprawdzić dysk, ewentualnie go naprawić.
Pytałem się dwóch osób, które zajmują się serwisem konsol i stwierdzili, że to dysk.
Mam PS3 Slim, wyjąłem dysk z konsoli (Hitachi 2.5'' 5400obr 320GB)
Mam dysk zewnętrzny na USB 3.0 A-data.
Rozebrałem go i podłączyłem dysk od konsoli przez USB, Windows 8.1 nie wykrywa go. Jednak program np EaseUS Partition Master Home Edition jednak pokazuje jako niesformatowany.
Z google dowiedziałem się, że partycje w PS3 są szyfrowane.
Czy możliwe jest nieformatowanie go? Na dysku mam wiele gier i plików pobieranych z PSN itd. Konsole kupowałem miesiąc temu używaną, ale dopiero teraz miałem czas ją dokładnie przetestować, wszystko pościągać zainstalować (co też mi zajęło czasu)
Co teraz zrobić? Jak sprawdzić dysk, ewentualnie go naprawić.