logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lutownica kolbowa do 25 zł - opinie i rekomendacje modeli

Emersson 26 Sty 2015 20:39 2022 4
REKLAMA
  • #1 14371457
    Emersson
    Uczeń
    Ocena: 2
    Witam !
    Poszukuję dobrej jakości lutownicę kolbową do 20-25zł.
    Miałem kiedyś taką co przełączało się moc z 30W*-do powyżej 50W. Niestety nadużyłem jej i się spaliła. :/
    Aktualnie posiadam lutownicę transformatorową TEX i jakoś idzie, ale nie chcę popalić sobie elementów. :/

Znalazłem taką: (co sądzicie?)
    http://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl/p/UM121....ni-import-zasilana-wprost-z-sieci-230V-/26814

Może ktoś poleci dobrą lutownicę z tego serwisu?
  • REKLAMA
  • #2 14371937
    domator
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Witam
    Nie radzę kupna tej lutownicy nadaje tylko się do lutowania przewodów w samochodzie do elektroniki powinna być z regulacją temperatury, dołóż parę groszy i kup z regulatorem.
  • REKLAMA
  • #3 14372033
    herki1996r
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    W tej cenie raczej nic nie znajdziesz rozsądnego. Albo będzie słabo grzała albo się uszkodzi po paru dniach. Za te pieniądze wybierz pierwszą lepszą. Pewnego czasu kupiłem zestaw za 25zł i działa do dzosoaj, ale to raczej fart. Lutować coś polutuje. Gorzej z rozlutowaniem.
  • REKLAMA
  • #4 14373779
    Emersson
    Uczeń
    Ocena: 2
    Do jakiej ceny sugerujecie kupić lutownicę ?
  • #5 14580075
    drake68
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Moim zdaniem lutownicę kupuje się nie do ceny tylko do celów do jakich ma być użyta.Jeśli chcesz lutować sterowniki,procesory scalaki itp.to stacja lutownicza
    z przyzwoitą lutownicą , jeśli zaś będziesz lutował elektronikę (elektrykę) mniej
    wrażliwą na temperaturę kup transformatorówkę Lutoli 65W i pamiętaj "kto tanio
    kupuje , dwa razy kupuje" - sprawdzone :)
REKLAMA