logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozdzielić sygnał z dekodera cyfrowego na kilka telewizorów?

rayan_ 13 Maj 2005 23:20 1789 5
REKLAMA
  • #1 1490610
    rayan_
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    witam mam taki problem posiadam dekoder cyfrowy bez modulatora mam go podlaczonego poprzez zlacze euro do tv ale ma tez wyjscie chinch potrzebuje sygnal oddawany przez dekoder doprowadzic do instalacji antenowej ktora mam w domu chcial bym miec mozliwosc ogladania na wszystkich telewizorach kanalu ktory jest ustawiony na dekoderze prosil bym o jakis schemat
    z gory dziekuje i pozdrawiam rayan_
  • REKLAMA
  • #2 1490617
    LUCZAK
    Poziom 19  
    A nie łatwiej użyć magnetowidu jako modulatora.
  • REKLAMA
  • #3 1494370
    rayan_
    Poziom 13  
    magnetowidu nie posiadam mam jakies stare video ale niestety nie ma ono wejsca euro ani jakiego kolwioek innego wejscia poza antenowym a wyjscie ma na chinch video i chinch audio i oczywiscie wyjscie antenowe

moze modulator z tego odtwarzacza da sie wykozystac? jak go podlaczyc?
  • REKLAMA
  • #4 1496333
    LUCZAK
    Poziom 19  
    Oczywiście można,a opis wyprowadzeń często jest na płycie video.
  • REKLAMA
  • #5 1497292
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    Można też założyć zewnętrzny modulator (zasilany 12v) np. kupiony za 5zł ze starego wideo i podłączyć pod sygnały euro złącza a zasilanie można czasami wykorzystać wychodzące 12v (tunery cyfrowe często je mają) zaleta tego podłączenia to nie trzeba podłączać starego wideo jak i tak się z niego nie korzysta
  • #6 1497884
    rayan_
    Poziom 13  
    poszukam tego odtwarzacza jak znajde i rozmontuje to dam znac pewnie bede mial problem z odpowiednim wyprowadzeniem przewodow

modulator i tak chce wylutowac i wlozyc w mala obudowe nie mam miejsca na magnetowid a szczegolnie ze nie uzywam wogule
REKLAMA