logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei G630-U20 - Podłączenie smartfona pod telewizor

t.marynski 30 Sty 2015 11:15 1248 4
REKLAMA
  • #1 14382937
    t.marynski
    Poziom 17  
    Ocena: 44
    Smartfon: Huawei G630-U20
    Telewizor: Funai LT6-M27WB/3

Dostępne wejścia/wyjścia w TV:
    * PC IN RGB
    * HDMI
    * Component Y PB Pr + audio L+R
    * cinch Video + audio R+L
    * S-VIDEO
    * HeadPhone PC IN
    * EuroSCART
    * PCMCIA

Chciał bym móc przekazywać aktualny obraz z wyświetlacza smartfona na ekran odbiornika TV. Poszukuję informacji na temat przelotek umożliwiających takie połączenie oraz aplikacji do smarta które to obsłużą. Chciał bym oglądać filmy z YT na ekranie TV i tylko o to mi chodzi.
  • REKLAMA
  • #2 14384884
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 755
    Kabel HDMI zwykły. Nie potrzeba żadnej apki bynajmniej w większości smartfonów.
    Podłączasz kabel i powinieneś mieć obraz z tel na tv.
  • REKLAMA
  • #3 14385225
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Lol, nie wprowadzaj w błąd, nie większość, ani nawet nie mniejszość, tylko pojedyńcze modele można tak podłączyć. Dokładnie te które mają dedykowane wyjście HDMI lub obsługują MHL. To wciąż bardzo niszowe rozwiązania spotykane głównie w topowych modelach. Dla pozostałych smartfonów pozostaje adapter DLNA, np. coś w rodzaju:
    http://htc-sklep.pl/multimedia-htc/207-htc-dg-h100-adapter-dlna.html
  • REKLAMA
  • #4 14385318
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 755
    Większość Xperii bynajmniej te które miałem działa bez problemu(nie tylko xperki) po samym podłączeniu kabla. Tak. Głównie chodzi mi o modele z dedykowanym HDMI.
    Huawei to szrot bez obrazy dla właściciela więc wszystkiego można się spodziewać...
REKLAMA