logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Huawei smart 2019 - Podłączenie do telewizora za pomocą przejściówki HDMI.

Ribald 16 Gru 2020 11:24 2988 6
REKLAMA
  • #1 19117836
    Ribald
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    Witam.
    Chciałbym podłączyć HUAWEI smart 2019 do telewizora za pomocą przejściówki HDMI. Poczytałem że niby standard MHL nie jest obsługiwany przez ten telefon. Czyli jeśli kupię taką przejściówkę to nie będzie to w ogóle działać? Jeśli tak to jaki jest inny sposób by to zrobić?. Przyznaje że chciałbym sobie pograć. Więc szybkość działania ma znaczenie.....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19117888
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    Nie bedzie dzialac taki adapter. Mozesz ewetualnie szukac takiego z DisplayLinkiem, te wymagaja dodatkowej aplikacji na telefonie, ale nie ma nigdzie informacji czy jest kompatybilny z telefonem.
  • REKLAMA
  • #3 19117919
    Ribald
    Poziom 5  
    Myślałem też nad Goggle Chromecast. Choć to urządzenie wymaga chyba hotsoota. A hotspot mogę zrobić na telefonie który chce podłączyć, więc nie wiem czy by to działało. No nie wiem jak z płynoscią. Poza tym:czy takie coś nie zużywa danych?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19117964
    blahfff
    Poziom 42  
    Chromecast nie nadaje sie do takich rzeczy. Widac nawet opoznienia przy przesylanie samej przegladarki. Chromecast nie wymaga tez zadnego hotspota, po prostu urzadzenia musza byc w ten samej sieci.
  • REKLAMA
  • #5 19118143
    Ribald
    Poziom 5  
    A jak z płynoscią tego DisplayLink? To zadziała na każdym telefonie? Czy może nie działać?
  • Pomocny post
    #6 19118942
    blahfff
    Poziom 42  
    Nie sprawdzalem osobiscie, aczkolwiek na YouTube'ie jest troche recenzji i filmow, w tym z gier i wygalda calkiem ok, np https://www.youtube.com/watch?v=hPdlGAZz_uM

Niestety, te adaptery sa dosc drogie i slabo u nas dostepne wiec prawde mowiac lepsza opcja moglby byc zakup MiBoxa z Android TV, czy nowego Google TV, zainstalowania gry na tym, podpiecia pada i grania bezposrednio na takim urzadzeniu zamiast na telefonie z wiszacym zestawem kabli (adapter OTG + displaylink + kabel HDMI).
  • #7 19620566
    Ribald
    Poziom 5  
    Problem niemożliwy do rozwiązania.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik chciał podłączyć telefon HUAWEI smart 2019 do telewizora za pomocą przejściówki HDMI, jednak dowiedział się, że standard MHL nie jest obsługiwany przez ten model. Odpowiedzi sugerują, że adaptery DisplayLink mogą działać, ale wymagają dodatkowej aplikacji i nie ma pewności co do ich kompatybilności. Alternatywnie, użytkownik rozważał użycie Google Chromecast, ale otrzymał informację, że to urządzenie może nie być odpowiednie do gier z powodu opóźnień. Zamiast tego, zasugerowano zakup MiBoxa z Android TV lub Google TV jako lepszą opcję do grania bezpośrednio na telewizorze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA