logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clatronic AR 615 CD/MP3 - Zacinające się płyty i problemy z odczytem

młot123 14 Maj 2005 17:52 2648 7
REKLAMA
  • #1 1492352
    młot123
    Poziom 11  
    MAM problem gdy nawet samochód stoi płyty się zacinają same od siebie ,nie mam pojęcia co to może być,czasmi nawet wogle nie chce ich czytać ,ale jak kilka razy próbuje włożyć to z czasem coś ruszy ale sie tnie
  • REKLAMA
  • #2 1492711
    dkx2
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Raczej napewno jest to wina lasera.Jeśli nikt z nim jeszcze nie robił to moze da sie go zrobić,jeśli był juz robiony to tylko wymiana na nowy.
  • REKLAMA
  • #3 1496712
    soploski
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    a może to nie laser tylko elektrolity w zasilaniu cd sprawdz
  • #4 1505071
    Dariusz Kucharczyk
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witajcie!!

A ja mam problem w "Opel Astra I" że jak wyjmę kluczyk ze stacyjki to radio całkowicie traci zasilanie i kasują się wszystkie ustawienia >>wrrrrrrr<<, POMÓŻCIE - a może to zwykła pierdoła z podłączeniem (dodam że podłączenie jest po przez orginalne kostki ISO) - tylko ja jakoś tego nie widzę, nie wiem co zrobić bo to strasznie denerwuje.
    Pozrawiam
    Daro

GG 4086083
  • REKLAMA
  • #5 1506893
    magnetron
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam, jeśli radyjko nie zapamietuje wcześniejszych ustawień po wyłączeniu stacyjki masz na 100% nie podpiety żółty przewodzik (pamięć) pod stałe źródło zasilania...

Dodano po 2 [minuty]:

...co do zacinania , to propunuję wyczyścić soczewkę lasera, jeśli to nie pomoże to trzeba sobie zacząć szukać lasera...
  • REKLAMA
  • #6 2805464
    Zolwik_2004
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    A wiecie może gdzie można dokupić do tego jakieś tanie kostki (w necie)?
  • #7 2805514
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 486
    Clatronic - takie "radio" klasa bazarowo śmietnikowa, to początek nieszczęść z tym radkiem, szybko się go pozbąź zanim całkiem padnie, dobrze radze:D
  • #8 2824718
    Dariusz Kucharczyk
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witajcie
    Zwarłem "na ktrókto" zasilanie i podtrzymanie kabelkiemi wszystko było ok. A teraz już sprzedałem radyjko razem z samochodem :)). Ale swojądrogą radyjko super nie miałem z nim żadnych kłopotów i jestem (byłem) z niego bardzo zadowolony.
    Pozdrowionka
    daro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z odtwarzaczem Clatronic AR 615 CD/MP3, w którym płyty zacinają się nawet gdy urządzenie jest nieruchome, a odczyt płyt jest niestabilny i wymaga wielokrotnego wkładania. Wskazano, że najprawdopodobniejszą przyczyną jest uszkodzony lub zabrudzony laser, którego czyszczenie może pomóc, a w przypadku wcześniejszych napraw konieczna jest wymiana lasera na nowy. Alternatywnie zasugerowano sprawdzenie kondensatorów elektrolitycznych w zasilaniu urządzenia. W dyskusji pojawiła się również uwaga o niskiej jakości radia Clatronic, które może szybko ulec awarii. Poruszono także kwestie związane z podtrzymaniem pamięci ustawień radia samochodowego poprzez prawidłowe podłączenie przewodu zasilania stałego. Pytano również o dostępność tanich kostek do podłączenia urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA