logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clatronic AR 615 CD/MP3 - Błąd 07, nie odtwarza płyt, co robić?

krollew 13 Lip 2005 15:44 3750 8
REKLAMA
  • #1 1650866
    krollew
    Poziom 20  
    Ocena: 154
    Kupiłem powyższy odtwarzacz w promocji w Biedronce. Wszytsko grało OK, zarówno CD-R, CD-RW, CD-Audio, CD-MP3, czasem nie przyjął płyty (error 04), aż to nagle po 2 miesiącach: ERROR 07 non stop przy próbie odworzenia jakiejkolwiek płyty.
    Na słuch wyczułem, że nie rozkręca wogóle płyty. Wyciągnąłem z kieszeni, brak jakichkowiek plomb gwarancyjnych z góry, więc sciągnąłem wierzch i rzeczywiście płyta stoi w miejscu po wciągnięciu.
    Postukałem, podmuchałem, zadziałało. Złożyłem radio, ale na drugi dzień znowu to samo... Miał ktoś taką sytuację?? Może ktoś ma jakiś Service Manual - co oznacza konkretnie error 07 (i 04).
    Jakieś pomysły, czy od razu oddać na serwies (w końcu jest 2 lata gwarancji). Jak działą procedura oddawania na serwis w tym przypadku trzeba oddać do sklepu Biedronki, czy na jakiś autoryzowany serwis.
  • REKLAMA
  • #2 1651371
    skibol
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    powitać mi to wyglonda na wadliwy produkt lasera (to się zdarza) ale moge sie tez mylić a skoro sprzęt jest na gwarancji to powinieneś mieć karte gwarancyjną (tylko nie wiem jak to jest w biedronce) na karcie masz podane serwisy a jak nie to do biedronki niech sie oni martwią
  • REKLAMA
  • #3 1651637
    magnetron
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam, przeczyść soczewkę lasera, jeśli to nie pomoże oddaj do biedronki oni się reklamacją juz zajmą. tel. dział rekalamacji Clatronic - 077 4027731
  • #5 1711960
    Rumcajss
    Poziom 2  
    Hmm mam podobny problem z tym ze nie posiadam gwarancji .Znacie moze jakies inne rozwiazania....

Dodam jeszcze tylko ze jest to:
    CLATRONIC 589 CD
    a błedy jakie wyskakują to Error 10 - przy płytach tłoczonych orginalnie i Error 04 przy płytach nagrywanych w domku
  • REKLAMA
  • #6 1742780
    fivel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Rumcajss napisał:
    Hmm mam podobny problem z tym ze nie posiadam gwarancji .Znacie moze jakies inne rozwiazania....

Dodam jeszcze tylko ze jest to:
    CLATRONIC 589 CD
    a błedy jakie wyskakują to Error 10 - przy płytach tłoczonych orginalnie i Error 04 przy płytach nagrywanych w domku

mam ten sam problem i radio oddałem do naprawy zobacze co z tego wyjdzie...
  • REKLAMA
  • #8 1744383
    fivel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    wiec tak , dałem radyjko do naprawy i tak jak sie spodziewałem do wymiany laser,wiec nie wiem czy to sie opłaca bo radyjko bez grwarancji.....pozdr

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z odtwarzaczem Clatronic AR 615 CD/MP3 zakupionym w Biedronce, który po około dwóch miesiącach użytkowania wyświetla błąd ERROR 07 i nie odtwarza płyt, ponieważ mechanizm nie obraca płyty. Wstępne próby obejmowały czyszczenie soczewki lasera oraz delikatne stuknięcia, które chwilowo pomagały. W dyskusji sugerowano, że przyczyną może być uszkodzony laser, co jest typową usterką tego typu urządzeń. Zalecane jest skorzystanie z gwarancji i oddanie sprzętu do serwisu, najlepiej przez sklep Biedronka, który powinien zająć się reklamacją. Podano również numer telefonu do działu reklamacji Clatronic. Inni użytkownicy zgłaszali podobne problemy z modelami Clatronic 589 CD, gdzie pojawiały się błędy ERROR 04 i ERROR 10, a w serwisie wymieniano laser. Ostatecznie autor tematu nie zdecydował się jeszcze na oddanie urządzenia do serwisu, mimo posiadania 2-letniej gwarancji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA