logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsze narzędzia do konserwacji i czyszczenia systemu po Tune Up?

tarapat13 02 Lut 2015 18:03 792 6
REKLAMA
  • #1 14395718
    tarapat13
    Poziom 8  
    Ocena: 21
    Witam,
    poproszę o radę, jaki program najlepiej używać do konserwacji i czyszczenia systemu?
    Używałem Tune Up, ale tu na forum kazano mi go odinstalować jako zbędny.
    Czy są jakieś? A jak nie, to jakie inne narzędzia do tego zastosować?
    Dzięki za odpowiedz.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14395751
    Adam0992
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Jeśli chodzi ci o czyszczenie dysku ze śmieci to proponuje Ccleaner, ewentualnie użyj systemowych narzędzi np. "Oczyszczanie dysku".
  • REKLAMA
  • #3 14395767
    tarapat13
    Poziom 8  
    Do czyszczenia używam Odkurzacz, polski program i całkiem niezły, ale on czyści tylko śmieci, nie naprawia rejestrów i nie wyłącza nie używanych programów np.
    Choć ostatnio przeglądarka Chrome, widzi ten program jako złośliwe oprogramowanie, bo ingeruje w przeglądarkę ;-)
  • REKLAMA
  • #4 14395830
    Adam0992
    Poziom 14  
    Oprócz czyszczenia dysku możesz nim naprawiać rejestr, decydować co się włączy przy starcie systemu i przeglądarek oraz modyfikować menu kontekstowe. Jest jeszcze parę funkcji ale to już sam możesz to przejrzeć :)
  • #5 14395889
    tarapat13
    Poziom 8  
    Dzięki, właśnie znalazłem na forum advanced system care 7, wygląda obiecująco.
    Z CCliner miałem kiedyś przygodę, że nie chciał dać się odinstalować. Dlatego niechętnie do niego podchodzę. Może jestem uprzedzony.
  • Pomocny post
    #6 14395914
    Adam0992
    Poziom 14  
    Można pobrać wersje portable ;) Dodatkowo do usuwania programów używaj GeekUninstaller w darmowej wersji http://www.geekuninstaller.com/download
    Wyszukuje pozostałości w folderach i rejestrze.
  • REKLAMA
  • #7 14396026
    tarapat13
    Poziom 8  
    Dzięki, zaraz zobaczę. Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum dyskutują na temat najlepszych narzędzi do konserwacji i czyszczenia systemu po Tune Up. Zasugerowano kilka alternatyw, w tym Ccleaner do czyszczenia dysku oraz Odkurzacz, polski program, który usuwa niepotrzebne pliki, ale nie naprawia rejestru. Wspomniano również o Advanced System Care 7 jako obiecującym narzędziu. Użytkownicy podkreślają, że Ccleaner może być problematyczny przy odinstalowywaniu, dlatego polecają użycie GeekUninstaller do usuwania programów i ich pozostałości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA