logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ccleaner , Advanted System Care itp. Co o tym myśleć.

SIMSONS51C 17 Maj 2012 12:51 1719 6
  • #1 10906260
    SIMSONS51C
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    Witam. Mam do was pytanie ponieważ nie wiem sam co o tym myśleć. Czy programy typu CCLEANER lub Advanced SystemCare są przydatne w komputerze? Czy rzeczywiście poprawiają jego wydajność i usuwają zbędne pliki? Proszę o szczerą wypowiedź
  • #2 10906301
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1095
    Usuwać, usuwają - CC jest bezpieczniejszy (szkód nie narobi), ale jest i mniej dokładny.
    W mojej opinii tego typu programy, to mogą tylko wspomagać sprawność "oka i palca" Użytkownika (ich, w połączeniu z doświadczeniem i wiedzą nic nie zastąpi).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #3 10906327
    SIMSONS51C
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    Matuzalem napisał:
    W mojej opinii tego typu programy, to mogą tylko wspomagać sprawność "oka i palca" Użytkownika (ich, w połączeniu z doświadczeniem i wiedzą nic nie zastąpi).

Co rozumiesz pod tymi słowami?
  • #5 10908904
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    SIMSONS51C napisał:
    ... Czy programy typu CCLEANER lub Advanced SystemCare są przydatne w komputerze? Czy rzeczywiście poprawiają jego wydajność i usuwają zbędne pliki? Proszę o szczerą wypowiedź

Nie.
  • #6 10909141
    star.z
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Co do Ccleaner - wyczyścił mi pięknie ale cały folder ze zdjęciami i filmami. Niestety jeszcze tego nie wiedziałem i odinstalowalem go - dopiero po jakimś czasie zorientowalem się że wyczyścil mi ale nie to co trzeba - prawdopodobnie zmutował sie z jakimś wirusem i usunął mi to- niestety bylo to nie do odzyskania. Od tego czasu (kilka lat) używam tune-up. Jak na razie wszystko OK.
    Wiem że zaraz odezwą sie obrońcy Ccleaner - ale mi tak sie stało więc to piszę- moje zdanie o tym programie to : Nie Polecam
  • #7 10911588
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 236
    Hucul troszkę trudno zdefiniować, do którego pytania autora odnosi się Twa odpowiedź. Wszelakiej maści takowe programy, owszem bywają przydatne - CCleaner np skutecznie usuwa indeksy etc. Do rejestru jedna aplikacja nie wystarczy. I jak zaznaczył Matuzalem, program programem, ale bez wiedzy na jego temat i znajomości własnego systemu, można popaść w kłopoty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat przydatności programów takich jak CCleaner i Advanced SystemCare w kontekście poprawy wydajności komputerów oraz usuwania zbędnych plików. CCleaner jest postrzegany jako bezpieczniejszy, ale mniej dokładny, a jego skuteczność może być ograniczona bez odpowiedniej wiedzy użytkownika. Niektórzy użytkownicy zgłaszają negatywne doświadczenia, takie jak przypadkowe usunięcie ważnych plików, co prowadzi do rekomendacji alternatywnych programów, takich jak TuneUp. Ogólnie, programy te mogą być pomocne, ale ich użycie wymaga ostrożności i znajomości systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA