logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 3745 - przerywane drukowanie w trybie normalnym i wyższym jakości

wary2 15 Maj 2005 13:15 4469 7
REKLAMA
  • #1 1494338
    wary2
    Poziom 14  
    Ocena: 221
    Witam.
    Mam pytanie w sprawie mojej nowej drukarki firmy HP 3745. Niedawno kupiłem drukarkę oczywiście zainstalowałem pomyślnie i w ogóle chodzi wszystko naprawdę fajnie gdyby nie fakt że gdy drukując w lepszej jakości np. Normalnej lub wyższej to drukuje 2-3 linie i przerwa myśli i myśli i znowu 2-3 linie i dalej tak do połowy a potem w połowie stoi ok. 1min. I drukuje dalej co może by przyczyną takiej pracy. Powiem jeszcze, że w ECO drukuje nawet dobrze ale też stoi niekiedy. Wygląda tak jak by miała za mało pamięci. Komp. mam nowego płytę główną (USB2) więc wszystko powinno grac POMOCY!!
  • REKLAMA
  • #2 1494583
    djbartek
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    pokombinuj z roznymi zdjeciami (bmp, gif itd.), zainstaluj wszystko one more time, pobaw sie w ustawieniach drukarki (strona testowa, czyszczenie glowic itd.), nie rob 100 rzeczy na raz, jesli nic nie pomoze to zwroc do reklamacji, mozesz nawet sprawdzic czy u kogos chodzi dobrze, narki
  • REKLAMA
  • #3 1507500
    wary2
    Poziom 14  
    Ostatnio zauważyłem ze nawet gdy drukuje w eco to strona cała zostanie wydrukowana szybko ale odstęp między stronami jest okropny długo musze czekac, Pomocy plis
  • REKLAMA
  • #4 1508119
    pawelzet
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    A czy przypadkiem nie masz zainstalowanej w kompie innej drukarki? Może jakieś sterowniki że tak powiem gryzą się.
  • #5 1508708
    wary2
    Poziom 14  
    No niestety nie mam drugiej system widzi tylko tą.
  • #6 1534403
    gawrek
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    ja mam inny problem z tą drukarką (HP DeskJet 3745)

Win XP
    Działa bez problemów jeżeli użytkownik ma pełne prawa.
    Jeżeli jest użytkownik z ograniczonymi prawami to zmiast czarnego tuszu używa kolorowych w różnych kombinacjach (efekty okropne).
    Dzwoniłem do serwisu HP.
    Kazali pogrzebać w rejestrach ale nie pomogło.
    Sterowniki mam najnowsze z netu.
    Może ktoś wie co z tym zrobić????????????????

Gawrek
  • #7 1640510
    wary2
    Poziom 14  
    Wiecie co zrobiłęm. Zainstalowałem Win 2000 i śmiga jak wsciekła a testowałem ją na kilku systemach Xp i zawsze nie chodziła dopiero to rozwiązało problem. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 2703967
    pimpek5891
    Poziom 1  
    mam podobny problem co wary2. Również mam XP, ale dla samej drukarki zmiana systemu to... kiepski pomysł. Oprócz wymienionych przez niego błędów pojawiają sie następujące:
    1/przy anulowaniu drukowania, oprogramowanie nie usuwa pliku z pamięci, trwa w stanie "anulowanie", dopiero restart systemu usuwa ten problem.
    2/ w tym samym czasie pojawia sie bardzo szybkie miganie "powera", które nie ustaje nawet po wyłączeniu komputera.
    3/ dwa razy zdarzyło mi się, że po podłączeniu zasilania "wózek z tuszem" zaczoł bardzo szybko przesuwać uderzając z dużą siłą o boki.

Przypuszczam, że problem jest z elektroniką, ew. ze sterownikami, ale to tylko moje, przeczucia, bo doświadczenia w tym temacie nie mam. Co mogę zrobić? sprawdzić?;]

ps. zapomniałem dodać, że efekt "migania" nie występuje regularnie, a drukarka poza wymienionym problemami pracuje prawidłowo

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP DeskJet 3745 polegający na przerywanym drukowaniu w trybie normalnym i wyższej jakości – drukarka drukuje 2-3 linie, następnie zatrzymuje się na dłuższy czas, po czym kontynuuje drukowanie. W trybie ECO drukowanie jest szybsze, ale również występują przerwy między stronami. Podejrzewa się ograniczenia pamięci drukarki lub problemy ze sterownikami. W dyskusji sugerowano reinstalację sterowników, testowanie różnych formatów plików graficznych, czyszczenie głowic oraz sprawdzenie działania drukarki na innych komputerach. Jeden z użytkowników zauważył, że na systemie Windows 2000 drukarka działa poprawnie, podczas gdy na Windows XP występują problemy. Inne zgłaszane problemy dotyczą niewłaściwego użycia tuszu przy ograniczonych prawach użytkownika, błędów w anulowaniu zadań drukowania, migania diody zasilania oraz gwałtownego ruchu wózka z tuszem, co może wskazywać na usterki elektroniczne lub sterownikowe. Zalecane jest sprawdzenie sterowników, praw użytkownika oraz ewentualna reklamacja sprzętu w przypadku braku poprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA