logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Złe drukowanie Hp 3845. Jedna połowa jest dobrze wydrukowana.

piotrekxxx 12 Kwi 2006 13:20 1678 4
REKLAMA
  • #1 2519672
    piotrekxxx
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    WItam mam taki problem że jak drkuje jakaś strone to połowa jest ładnie wydrukowana a juz zdruga połowa np pól linijek tylko czyściłem ją i nic to nie dało gdzie leży przyczyna że tak jest dodam że tusz jest w niej pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2519880
    tomek1970
    Poziom 22  
    Ocena: 46
    Wszystko wskazuje że tusz jest zbyt gęsty aby w odpowiednim czasie spłynął do komory głowicy aby potwierdzić te teorie ustaw w parametrach wydruku wieksza dokładność lub jesli jest taka opcja dłuższy czas schnięcia - efekt powinien się opóznić.

Lub zanieczyszcona jest i zamiast udrażniać zanieczyszca głowicę , udrożnij głowicę i obserwuj drukrkę w trakcie wydruku jeśli problem pojawi się po wizycie karetki w stacji serwisowej to masz potwierdzenie drugiej torii.

Pozdr...
  • REKLAMA
  • #3 2520311
    piotrekxxx
    Poziom 10  
    Ale ten tusz wlewałem już pare razy i było zawsze wszystko dobrze aż do dzisiaj :(
  • REKLAMA
  • #4 2520643
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Nie znam sie za bardzo na tych kardridzach ale nie tak dawno czytałem post w którym było podobnie.
    Wynikało z niego iż winą tego,iż tusz wolno spływa jest zabrudzona siateczka znajdująca się wewnątrz pojemnika-chodzi tu i jakieś paprochy (np.grudki tuszu)które po kilku uzupełnieniach zawsze sie tam zbiorą.
    Przydałoby sie wiec rozebrac pojemnik,wyczyścic dokładnie gąbke oraz wspomnianą siateczke,złożyć spowrotem i uzupełnić i bedzie śmigać.
  • #5 2522739
    piotrekxxx
    Poziom 10  
    Po zwiekszeniu jakosci wydruku na najlepsza drkuje mi dobrze z tym ze bardzo wolno jak rozebarac katridz aby go wyczyscic i zeby mi drukowala w normalnej jakosci ??
REKLAMA