logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Asus RT-N12 jako repeater z tą samą nazwą sieci?

polerpet 06 Lut 2015 10:02 2718 2
REKLAMA
  • #1 14409614
    polerpet
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich , mam mały kłopot i proszę o poradę. Mam internet LTE z plusa router WIFI IDU 100 z cyfrowego polsatu i do niego próbuje podpiąć urządzenie asus RT N12 w tripie repeator. Repeator widzi sieć , łączy się i wzmacnia sieć z IDU. Tu jest wszystko ok, problem jest w tym ze laptopy caly czas lączą się z routerem IDU/bardzo słąby signał/i nie z repeatorem /króry jest 2m od laptopu/..jezeli zmienie ustawienia w asusie i ustawie inną nazwe sieci , można sie recznie polączyć z asusem.Problem w tym że potrzebuje tę sama nazwe sieci. Pytanie ..czy jest może jakies ustawienie na podstawie którego laptop bedzie sie lączył jak z IDU tak z asusem w zależnosci od tego który ma lepszy signal??
  • REKLAMA
  • #2 14412400
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Witam
    Spróbuj wyłączyć w router WIFI IDU 100 -opcje DHCP -przydzielanie IP i zobacz, zobacz tez tryb WDS.
  • #3 14420240
    polerpet
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    dzieki kiss 39 ale przy wolączonym DHCP wogole mi nie lączy /chyba trzeba ręcznie przydzielić ip / i jezeli chodzi o most zrobi mi inną oddzielną sieć co niechce ..potrzebuje tę samą sieć w calym budynku
REKLAMA