logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia Lumia 630 - Wymiana mikrofonu po zalaniu oliwką dziecięcą

lesniak.kam 08 Lut 2015 09:08 1800 6
REKLAMA
  • #1 14416253
    lesniak.kam
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    Witam wszystkich
    Na telefon wylała mi się oliwka dziecięca i zalała głośnik i mikrofon głośnik już uruchomiłem a w mikrofon dalej milczy.
    Jaki mikrofon jest zamontowany w tym telefonie czy o takich samych parametrach jak nokia 6300?
    Kanalik mikrofonu jest już umyty i drożny więc pozostaje mi wymienić mikrofon gdzie taki dostać?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14416314
    lesniak.kam
    Poziom 12  
    Hota posiadam i już odlutowałem i wywnioskowałem że pole pod mikrofonem było oderwane bo grzejąc mikrofon sam się odkleił wraz z środkowym polem.
    Posiada ktoś schemat czy i gdzie podpiąć środkowe pole mikrofonu.
  • REKLAMA
  • #4 14420588
    lesniak.kam
    Poziom 12  
    Ponawiam pytanie czy posiada ktoś schemat obwodu mikrofonu gdzie znajdę środkowy pin mikrofonu?
  • #6 14420735
    lesniak.kam
    Poziom 12  
    Wielkie Dzięki już wszystko wiem.
    Czekam na mikrofon i lutuję, o efektach oliwienia telefonu poinformuję. :D
  • REKLAMA
  • #7 14433912
    lesniak.kam
    Poziom 12  
    Witam
    Mikrofon trafił na swoje miejsce i tak jak myślałem ścieżka była odklejona i musiałem postawić mostek z kawałeczka przewodu.
    Wiem że co niektórzy wypowiedzą się że tak się nie robi ale na inne rozwiązania nie wpadłem.
    Telefon działa jak powinien słychać mnie bardzo dobrze.

Bardzo dziękuję osobą które pomogły.
    Pozdrawiam LM

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z mikrofonem w telefonie Nokia Lumia 630, który został zalany oliwką dziecięcą. Po wstępnym czyszczeniu głośnika, mikrofon nadal nie działał. Użytkownik poszukiwał informacji na temat mikrofonu, jego parametrów oraz miejsca zakupu. W odpowiedziach zasugerowano, że mikrofon jest lutowany, co wymaga użycia hot air do wymiany. Po odlutowaniu mikrofonu, użytkownik odkrył, że pole pod mikrofonem było oderwane. W kolejnych postach poszukiwano schematu obwodu mikrofonu. Ostatecznie, po wymianie mikrofonu i naprawie ścieżki, telefon zaczął działać poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA