logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TG8100PD - ładowanie akumulatorów, ikona naładowania

marwika 11 Lut 2015 18:23 1653 4
  • #1 14428598
    marwika
    Poziom 12  
    Ocena: 35
    Pytanie dot. telefonu DECT o symb. TG8100PD.
    Jakiś czas temu zaobserwowałam migający wyświetlacz słuchawki. Pomyslałam, że może akumulatory kończą swój żywot, więc wymieniłam je na inne .
    Ikona naładowania akumulatorów pokazywała przez kilkanście godzin , że akumulatory się ładują. Po zdjęciu słuchawki z bazy, stan naładowania był na 1 "kreskę". Zakupiłam nowe akumulatory i non-stop pokazuje proces ładowania się akumulatorów, choć akumulatory są w pełni naładowane (sprawdzone w ładowarce do akumulatorów). Po zdjęciu słuchawki z bazy , tak samo jak poprzednio - pokazuje naładowanie na 1 "kreskę" . Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, w instrukcji nie znalazłam odpowiedzi na ten temat. Telefon zakupiony w 2008 roku. Do tej pory nie było z nim żadnych problemów.
  • #2 14428832
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Zapewnie kupiłeś za akumulatory o innej pojemności niż oryginalne.
  • #3 14428905
    marwika
    Poziom 12  
    Jeżeli już, to... kupiłam ...

Te pierwsze wymienione akumulatory miały większą pojemność od oryginalnych , natomiast te ostatnie - mniejszą.
    Ale to raczej nie w tym problem, ponieważ dość długo (rok chyba) telefon na akumulatorach o większej pojemności ,działał bez problemu (opisanego powyżej).
  • Pomocny post
    #4 14429124
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    marwika napisał:
    Jeżeli już, to... kupiłam ...

A to przepraszam
    marwika napisał:
    e pierwsze wymienione akumulatory miały większą pojemność od oryginalnych , natomiast te ostatnie - mniejszą.
    Ale to raczej nie w tym problem, ponieważ dość długo (rok chyba) telefon na akumulatorach o większej pojemności ,działał bez problemu (opisanego powyżej).

Powinny być takie jak zaleca producent. Wszelkie kombinacje mogą spowodować błędy w procesorze telefonu. Taki mały , a taki skomplikowany. Były już tematy o tym wiele razy. Możliwe , że po kilku cyklach naładowania i rozładowania telefon sobie przypomni co ma do naładowania.Albo i nie.
  • #5 14573970
    marwika
    Poziom 12  
    Zmieniłam na jeszcze inne , nowe , akumulatory (Sony- pojemność ok. 1000 mAh).
    "Zaskoczyło" tym razem, telefon działa bez problemu.
REKLAMA