Witam wszystkich szanownych forumowiczów. mam pewien problem, który nie daje mi już spać od kilku dni. Mianowicie wygląda on tak: posiadam virtualboxa, na którym mam zainstalowany Windows Server 2008 Standard, zrobiłem w nim domenę i wszytko co do niej potrzebne, tj. dns + dhcp. Przetestowałem wszystko poprzez włączenie w ustawieniach maszyny trybu sieci na wewnętrzną sieć. Zainstalowałem Windowsa XP i Windows 7, przestawiłem w tych windowsach też sieć i wszystko hula bardzo a domena śmiga, są konta, wszytko działa. Mój problem polega na tym, że chcę aby serwer działał na wyjściu ethernet z mojego lapka, na którym pracuję. Aby można było podłączyć drugi komputer, który dostanie adres z dhcp, zaloguje się do domeny i wszystko będzie działać a jak się okazało, nie mam już pojęcia jak to zrobić. Próbowałem chyba każdego ustawienia w virtualboxie. Fizycznie na lapku też mostkowałem kartę od virtualboxa i lana i nic nie działa. Pomoże mi ktoś jak to zrobić? Wielkie dziękuję za pomoc
Mam nadzieję że temat umieściłem na dobrym dziale.
Poprawiłem błędy. Znaki przestankowe, zbędne spacje przed tymi, które były. Zdania zaczynamy z wielkiej litery! /salmon/
Poprawiłem błędy. Znaki przestankowe, zbędne spacje przed tymi, które były. Zdania zaczynamy z wielkiej litery! /salmon/