logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć radio Concert II w Audi A4 B6 2003?

luk84l1 13 Lut 2015 07:56 18159 8
REKLAMA
  • #1 14433745
    luk84l1
    Poziom 10  
    Ocena: 19
    Witam,
    jestem szczęśliwym posiadaczem audi a4 b6 2003r, zakupiony egzemplarz nie posiadał oryginalnego radia ani subwoofera w bagażniku, zakupiłem radio oryginalne do tego modelu Concert II ( chrom gałki - nie wiem czy to ma znaczenie - możliwe że jest od B7 ) teraz problemy:

1. radio ma wyjście na 2 głosniki ( chciałbym podłączyć 4 )
    2. fajnie by było podłączyć RDS do FIS
    3. super mieć podświetlenie radia i żeby sie nie wyłączało po 2h

czy jest jakiś rozsądny nie za drogi sposób na podłączenie tego radyjka czy lepiej zamontować coś nie oryginalnego

Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc
  • REKLAMA
  • #2 14433825
    ciuqu
    Poziom 38  
    Ocena: 825
    Witam

W concert II podświetlenie i rds i inne dane idą po CAN, Audi masz z 2003 R więc can posiada, podłącz radio, wszystkie kostki łącznie z mini iso. Tylne głośniki niestety tylko przez wzmacniacz, kup adapter mini iso i jakiś mały wzmacniacz i będzie grało.

Wrzuć zdjęcie rozpiski kostek radia oraz wtyczkę zasilania radia z audi
  • REKLAMA
  • #3 14433931
    luk84l1
    Poziom 10  
    Jak podłączyć radio Concert II w Audi A4 B6 2003? Jak podłączyć radio Concert II w Audi A4 B6 2003? Jak podłączyć radio Concert II w Audi A4 B6 2003?

Dodano po 56 [sekundy]:

jak widać w aucie mam tylko 2 kostki iso i antene nic więcej żadnych mini iso
  • #4 14433947
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1704
    luk84l1 napisał:
    jak widać w aucie mam tylko 2 kostki iso i antene nic więcej żadnych mini iso

Bo w tym aucie NIGDY nie był oryginalnego radia.

Głośniki przód i tył masz bierne.

Trzeba dołożyć CAN do radia i wzmacniacz do tylnych głośników.
  • REKLAMA
  • #7 14434384
    luk84l1
    Poziom 10  
    jak podłączyć wzmacniacz na tylne głośniki to będę wiedział, a czy podpowiecie mi jak dołożyć CAN do radia?
  • REKLAMA
  • #8 14434427
    luk84l1
    Poziom 10  
    znalazłem coś takiego "* z podświetleniem radia,
    * nie będą wyświetlane komunikaty RDS na wyświetlaczu między zegarami (czyli na FIS),
    * radio będzie się wyłączało po 2 godzinach grania,

ponieważ nie masz doprowadzonych kabelków CAN-H oraz CAN-L.

W oryginale sygnały te poprowadzone są z licznika, z 32 pinowej niebieskiej wtyczki (pin 19 = CAN-L, pin 20 = CAN-H)."

czy ktoś się orientuje czy to się zgadza i czy trzeba wykonać jakąś dodatkową adaptacje CAN?

Dodano po 1 [minuty]:

Elektryk bardziej domowy niż samochodowy a radio chce podłączyć na użytek własny
  • #9 14436526
    ciuqu
    Poziom 38  
    Ocena: 825
    Do samego dzialania radia, poświetlenia itp. nie musisz zmieniac kodowania czy robic adaptacji. Do RDS już tak. Doczytaj dokładnie z canem które piny. Inne modele mialy zieloną wtyczke pin 22, 23

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada Audi A4 B6 z 2003 roku, które nie miało oryginalnego radia ani subwoofera. Zakupił radio Concert II, ale napotkał problemy z podłączeniem. Radio ma wyjście na 2 głośniki, a użytkownik chciałby podłączyć 4. Dodatkowo, chciałby, aby radio miało RDS oraz podświetlenie, które nie wyłącza się po 2 godzinach. Odpowiedzi sugerują, że radio wymaga podłączenia do systemu CAN, a tylne głośniki muszą być podłączone przez wzmacniacz. Użytkownik musi również zainstalować adapter mini ISO oraz rozważyć dodatkowe połączenia dla RDS i podświetlenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA