Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Premium 460 DXI EVV - Kody błędów MID 128 PSID 106,90,45

janek-460 14 Lut 2015 17:21 2259 10
  • #1 14 Lut 2015 17:21
    janek-460
    Poziom 2  

    Witam! Proszę o rozszyfrowanie następujących kodów błędów Renault Premium 460 DXI EVV,rocznik 2010...MID 128 PSID 106, MID 128 PSID 90, MID 128 PSID 45...dodam,że został wymieniony czujnik NOX ...z góry dziękuję za pomoc.

    0 10
  • Pomocny post
    #2 14 Lut 2015 17:41
    daro111
    Poziom 31  

    Witam.
    MID 128 PSID 90 Wydajność układu SCR. Wysoki poziom NOx.
    MID 128 PSID 106 Katalizator główny. Katalizator nie działa tak jak powinien, co powoduje, że przy
    wysokich obciążeniach wypuszczana jest niewielka ilość amoniaku.
    MID 128 PSID 45 NOx powyżej normy - przyczyna nieznana.

    2
  • #3 14 Lut 2015 18:26
    mirek791
    Poziom 13  

    sprawdz wtryskiwacz AdBlue

    0
  • #4 16 Lut 2015 19:56
    janek-460
    Poziom 2  

    Do Daro 111-Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chciałbym jeszcze tylko podpytać czy z tym katalizatorem można co zrobić, czy też tylko wymiana wchodzi w grę ?

    Dodano po 3 [minuty]:

    Do mirek791, wtryskiwacz był sprawdzany, wszystko ok z nim....dziękuję

    0
  • #5 16 Lut 2015 21:14
    daro111
    Poziom 31  

    janek-460 napisał:
    Chciałbym jeszcze tylko podpytać czy z tym katalizatorem można co zrobić, czy też tylko wymiana wchodzi w grę ?

    W/g mnie jeżeli dozowanie AdBlue jest w porządku, mocznik spełnia swoje normy, to pozostaje katalizator który niestety "nie robi swojej roboty". Nie znam żadnego tajnego sposobu by przywrócić niesprawny katalizator do życia. Osobiście sugeruję wyminę o ile w/w rzeczy sprawdziłeś i są ok. Ale to tylko moje sugestie. Może są osoby które mają jakieś sposoby ; ja ich nie posiadam.

    1
  • #6 20 Kwi 2015 14:11
    Leny123
    Poziom 2  

    Witam, rozszyfruje mi ktoś taki kod. Zapala się sporadycznie podczas hamowania.
    Jak wyłączę zapłon i przekręcę kluczyk z powrotem na zapłon błąd ginie. Dodam też że jest wymieniony prawy czujnik ABS'u razem z koronką.
    MID 140, PID 209, FMI 2.

    2
  • #9 19 Sty 2016 10:23
    RafałZak
    Poziom 10  

    Witam
    czy ktoś rozszyfrował ten kod mid 140 pid 209 fmi 2

    2
  • #10 19 Sty 2016 14:16
    tixel
    Poziom 11  

    RafałZak napisał:
    Witam
    czy ktoś rozszyfrował ten kod mid 140 pid 209 fmi 2


    Witam
    Sprawdź lub podmień na próbę przewód spiralny ABS do naczepy.

    1
  • #11 21 Sty 2016 14:54
    RafałZak
    Poziom 10  

    Witam
    Faktycznie to była wina przewodu ebs. Sprawdzałem przejście pinów między jedną a drugą stroną i było przejście. Przewód cały , całe wtyczki, bez załamań. Pewnie gdzieś uszkodzona spirala. Nowy już założony, problem z głowy.
    Dzięki za pomoc, pozdrawiam

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo