logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TomTom Start 20 - Jak zainstalować na Windows XP bez wsparcia?

Harnas4 21 Lut 2015 07:42 1725 2
REKLAMA
  • #1 14460710
    Harnas4
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Mam problem z TomTom start 20
    Po ponad 3 latach mój laptop odmówił posłuszeństwa, musiałem zainstalować na nim na nowo system operacyjny (Windows XP), niestety mój TomTom wyświetla się jako nieznane urządzenie i nie potrafie go prawidłowo zainstalować.
    Po 2 tygodniach opadłem niestety całkowicie z sił i zabrakło mi pomysłów, próbowałem naprawdę wszystkiego (tak mi się przynajmniej wydaje) aż przeczytałem na stronie TomToma, że ze względu na to, iż Microsoft w kwietniu 2014 roku zaprzestał wsparcia dla Windows XP to oni nie gwarantują poprawnego działania z nowymi wersjami InstallMyDriveConnection.
    Ustaliłem więc, że potrzebuje starego instalatora, moje pytanie brzmi: czy ktoś jest w stanie mi pomoc i wrzucić plik? Może ktoś z Was ma poprzednia wersje wymienionego instalatora? Ja posiadam InstallMyDriveConnect 3.3.0.1812 w którym firma TomTom wykasowała sterownik dla WindowsXP. Niestety nie stać mnie na zmianę komputera (laptopa) a obecny sprzęt nie da rady obsłużyć Win7 :(

chciałem "odgrzać kotleta" tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2678706.html ale niestety wątek jest już zablokowany :(
  • REKLAMA
  • #2 14460745
    GarrutoSan
    Poziom 29  
    Ocena: 170
    To czego konkretnie nie możesz zainstalować na tym komputerze?

Szukasz plików dotyczących starszej wersji MyDrive?
    Jeżeli tak, to poprzednie wersje MyDrive to TomTome Home..

Napisz dokładnie czego potrzebujesz.
    Mam dylemat: Czy prosisz o sterownik, o aplikację do zarządzania, czy o mapy?
  • #3 14461390
    Harnas4
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witaj, udało mi się w końcu uporać z problemem.
    Znalazłem instalator InstallMyDriveConnect w wersji 3.3.0.1318 który zainstalował prawidłowo moje urządzenie TomTom pod Windows XP
    Zatem przepraszam za zamieszanie jakie tu spowodowałem ale już wszystko jest w najlepszym porządku.
    Gdyby ktoś miał podobny problem do mojego to niżej wrzucam plik instalatora który zainstaluje sterowniki do nowszych urządzeń TomTom na systemach WindowsXP.

Do moderatora - nie mam pojęcia w jaki sposób naruszyłem punkt 3.1.13 regulaminu (dyslektykiem nie jestem), ale uzupełniłem w poście brakujące "ogonki" w literkach. Może dla własnego bezpieczeństwa nie będę się więcej udzielać ani zadawać żadnych pytań.
    Przepraszam za zamieszanie. Problem został rozwiązany, dziękuję za udzieloną pomoc.
    Załączniki:
    • InstallMyDriveConnect_3_3_0_1318_-_WinXP.exe (7.56 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA