Cześć!
Ostatnio wpadł mi w ręce stary telefon z symbianem s60v3. To dość zniszczona nokia E52. Jest zniszczona na tyle, że nie ma wartości dla zwykłego użytkownika, ale dla programisty to gratka
Bluetooth, kamera, GPS, Wi-Fi, podobno nawet akcelerometr - żyć nie umierać. Mam jednak ogromny problem. Te telefony z s60v3 miały taką wadę, że trzeba było podpisywać aplikację odpowiednim certyfikatem. Nawet taką napisaną całkiem przez siebie
To trochę chore, ale nie mogę zdobyć certyfikatu do takiego telefonu. Kiedyś można było wyrobić taki na OPDA, ale teraz strona nie działa. Takich stron było kilka, ale żadna z nich dziś nie działa. I tu pojawia się moje pytanie - czy ktoś zna sposób na zdobycie takiego certyfikatu? Może ktoś się orientuje w jaki sposób strony typu OPDA to robiły? Wystarczył im IMEI i model telefonu. Może da się wygenerować taki certyfikat na własnym komuterze? Może uchowała się gdzieś jeszcze strona, gdzie taki certyfikat można wyrobić?
Pozdrawiam,
Marijuz
Ostatnio wpadł mi w ręce stary telefon z symbianem s60v3. To dość zniszczona nokia E52. Jest zniszczona na tyle, że nie ma wartości dla zwykłego użytkownika, ale dla programisty to gratka
Pozdrawiam,
Marijuz