Witam, z góry piszę, że nie wiem czy to dobry dział, najwyżej proszę o poprawę.
Mam problem i to mnie na prawdę zaskakuje. Mam procesor i5 750. Dla przykładu:
bez OC czyli 2,7ghzGHz mam w grze Assassins Creed Black Flag na wysokich 25-30fps.
Jeśli podkręcęprocka procesor do 3,3ghzGHz, to mam fps 35+. Momentami Fraps pokazywał nawet 60! Nie wiem jak, ale ok.
Mimo że fps jest dużo, dużo więcej, to gra chodzi mozolnie jak w takim małym slow motion.
Czy ktoś miał taki problem i wie o co tu chodzi?
Jeśli "wyłączę" OC w biosie do normalnego stanu, to gry znowu chodzą dobrze jednak z mniej fps, ale lepiej grywalnie. Wcześniej nie miałem tego problemu, pojawił się wczoraj, gdy chyba z przegrzania wyłączył się 3 razy komputer. Na Spartanie HE922 rdzeń 3 osiąga 90 stopni i przy OC i nawet bez przy dużej dawce danych w OCCT.
Dzisiaj będę czyścił komputer i wymienię pastę, mam nadzieję, że to pomoże. Najbardziej martwi mnie ten slow motion w grach. Proszę o pomoc, pozdrawiam!
Mam problem i to mnie na prawdę zaskakuje. Mam procesor i5 750. Dla przykładu:
bez OC czyli 2,7
Jeśli podkręcę
Mimo że fps jest dużo, dużo więcej, to gra chodzi mozolnie jak w takim małym slow motion.
Czy ktoś miał taki problem i wie o co tu chodzi?
Jeśli "wyłączę" OC w biosie do normalnego stanu, to gry znowu chodzą dobrze jednak z mniej fps, ale lepiej grywalnie. Wcześniej nie miałem tego problemu, pojawił się wczoraj, gdy chyba z przegrzania wyłączył się 3 razy komputer. Na Spartanie HE922 rdzeń 3 osiąga 90 stopni i przy OC i nawet bez przy dużej dawce danych w OCCT.
Dzisiaj będę czyścił komputer i wymienię pastę, mam nadzieję, że to pomoże. Najbardziej martwi mnie ten slow motion w grach. Proszę o pomoc, pozdrawiam!