logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bauknecht Wat Star 1000 - Numery serwisowe uszczelniaczy

MarcinK 26 Lut 2015 19:35 1221 5
REKLAMA
  • #1 14480769
    MarcinK
    Poziom 12  
    Ocena: 28
    M am problem z pralką Bauknecht Wat Star 1000, mianowicie przecieka przy wale z obu stron. Uszkodzone są się V-ringi. Czy mógłbym prosić o nr oryginalnych vringów, ponieważ z jednej z drugiej strony były różne a w sklepie dobrali mi jeszcze inne.
    Nr serwisowy pralki: 8583 956 03200
    Drugie pytanie, przy otwartej pralce wydaje mi się, że słychać przednie łożysko w silniku. Czy wymiana łożysk w tym silniku jest jakaś skomplikowana - zaznaczam, że jeszcze nie wymontowałem silnika - pytam czysto teoretycznie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14481430
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 14482148
    MarcinK
    Poziom 12  
    Dzięki za info. Rozumiem, że chodzi o taki z obrazka (typ A)?
    Po stronie od koła zamachowego zamontowałem taki i niby nie cieknie. Natomiast po drugiej stronie ma założony taki mniej więcej jak ten typ S (nawet trochę bardziej wypukły ). Jest niby cały, ale woda tam trochę podcieka, możliwe, ze przez to, że to nie to co ma tam być?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14482162
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 14482166
    MarcinK
    Poziom 12  
    Dzięki, to zakupie taki drugi i zobaczę czy będzie szczelnie.
  • #6 14485844
    MarcinK
    Poziom 12  
    Mam jednak wątpliwości, mianowicie:
    Moje ułożyskowani wygląda tak jak to:
    I teraz tak, v-ring montuje się płaską częścią do łożyska, a tym cienkim kołnierzem do bębna. Po zmontowaniu całości jest jednak przerwa między v-ringiem a łożyskiem. Z prawej strony miałem v-ring typu S i tam tej przerwy nie ma. To jest stara pralka, więc być może jest coś na kombinowane już, czy przesadzam?
REKLAMA