logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nie dziła scroll myszki microsoft wireless mouse 1000

japper 28 Lut 2015 22:34 3507 9
REKLAMA
  • #1 14487819
    japper
    Poziom 8  
    Witam,
    nie działa mi scroll w myszce - przewianie stron - Microsoft wireless Mouse 1000. Jak chcę przewinąć stronę to leci trochę w górę, trochę w dół.
    Pytanie I:
    Czy da to się jakoś naprawić np. coś podgiąć w środku czy coś?
    pytanie II:
    Ta myszka jest w komplecie z klawiaturą Microsoft wireless keyboard 800 na jednym nanoodbiorniku. Czy jak kupię drugą taką samą myszkę to będzie działało na tym nanoodbiorniku co mam?

Poprawiłem delikatnie pisownię, proszę korzystać ze znaków interpunkcyjnych - będzie łatwiej czytać posty.
    [dt1]
  • REKLAMA
  • #2 14487860
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8267
    Witaj,
    Rozbierz mysz i przeczyść mechanizm, najprawdopodobniej kurz, który się zebrał w mechanizmie optycznym rolki uniemożliwia jej poprawną pracę. Nie wiem, jaka jest dokładna konstrukcja tej myszy w środku, ale rozbieraj ostrożnie, nie zgub żadnej sprężynki jeśli jest, ani żadnych małych plastikowych elementów.

Jak wszystko wyczyścisz z kurzu to przewijanie prawdopodobnie zacznie znowu działać. Nic nie podginaj, nie ma potrzeby. Na drugie pytanie niestety nie znam odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14487960
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    Cudów nie ma - musi być. Mogą być dwie - jedna pod paluszkiem, druga pod naklejką nad włącznikiem, ewentualnie tylko jedna pod naklejką. Osobiście ja bym jej szukał w miejscu nadruku kodu kreskowego. Nie wierzę, żeby chinole produkujące sprzęt dla Microsoftu posunęły się do tego stopnia, aby śrubki/śrubkę zalać plastikiem, ewentualnie zgrzać/złapać na klej. Niestety właśnie miałem taki przypadek z maszynką do mięsa. Nie mogłem jej rozebrać, więc zaniosłem do serwisu, bo byłem przekonany, że na pewno jest jakiś knif na otwarcie i ciągnąc na hama rozwalę korpus i byłem trochę wściekły, bo dałem zarobić gościowi 50 zł. na wymianie głupiego włącznika i przy okazji okazało się, że się nie myliłem co do knifu, bo dostrzegłem, że w jednym miejscu gdzie nie chiało puścić korpus był rozwiercony i w środku była śrubka.
  • REKLAMA
  • #8 14488026
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8267
    To tylko na chwilę prawdopodobnie pomoże, bo wszystkiego raczej nie usuniesz w taki sposób.
  • #10 14493303
    radbarz
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Miałem ten sam problem. Śrubka znajduje się pod bateriami, następnie należy rozpiąć obudowę (choć pamiętam że też miałem z tym problem, być może jeszcze jedna śrubka, bo wiem że w końcu ładnie puściło). W moim przypadku skleiłem kropelką plastikowy element z gumką scrolla który ślizgał się po plastiku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z myszką Microsoft Wireless Mouse 1000, w której nie działa scroll, co powoduje nieprawidłowe przewijanie stron. W odpowiedziach zasugerowano rozebranie myszy i oczyszczenie mechanizmu rolki z kurzu, co może przywrócić jej prawidłowe działanie. Wskazówki dotyczące demontażu obejmowały poszukiwanie śrubek, które mogą znajdować się pod bateriami lub w innych miejscach. Użytkownicy podzielili się doświadczeniami, w tym jednym, który skleił uszkodzony element scrolla. Dodatkowo, poruszono kwestię kompatybilności drugiej myszki z istniejącym nanoodbiornikiem, jednak nie udzielono jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA