Robot17 napisał: witam otóż mam problem jutro zakładam piec z podajnikiem kupiłem termostat pokojowy ale wyczytałem w necie ze gdy podłączy się termostat pokojowy do tego sterownika i gdy zadziała to sterownik przechodzi do stanu podtrzymania napis BLO ale podobno są kłopoty bo piec wtedy nie kontroluje temp.zadanej i moje pytanie czy nie można podłączyć termostatu do pompy C.O.dzieki ...
Witam.
Po pierwsze, gdzie to "w necie" wyczytałeś, bo pewnie w tym samym miejscu była jakaś porada, jeśli faktycznie tak się dzieje.
Po drugie, funkcja BLO działa tak samo jak byś podłączył tą pompę bezpośrednio do termostatu, z tym że masz dodatkowo parę "gratisów" w postaci wybiegu pompy lub też okresowego przemieszania wody w układzie.
INSTRUKCJA SERWISOWA OBSŁUGI SAMODZIELNEGO BLOKU REGULACYJNEGO G-403-P02; WERSJA PROGRAMU: V-11
I po trzecie, jeśli podłączysz te pompę bezpośrednio do termostatu, to co się stanie jeśli z jakiś powodów temperatura na piecu będzie rosnąć, powiedzmy powyżej 90*C a termostat nadal nie załączy pompy CO aby odebrać nadwyżki temperatury?
Może ktoś kto jest na bieżąco z tymi sterownikami, się wypowie. Ja bardzo DŁUGOOO nie miałem już go w rękach, ale z tego co pamiętam nie było z nim problemu.
Patientia virtus est