logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak w AutoCAD 2005 PL zapisać rysunek jako JPG lub BMP bez utraty jakości?

nelik1987 17 Maj 2005 23:52 6197 3
REKLAMA
  • #1 1502465
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 428
    własnie mam taki problem jak rysuję naprzykład płytkę drukowaną w auto cad to przenoszę ja do programu graficznego i tm wypełaniam ścieżki itp.... tak mi łatwiej tylko jets jeden problem nie ma opcji (albo ja jej własnie nie znam) żeby zamienic taki rusunek na JPG czy BMP. ja to robię teraz tak ze robię screen shota ekranu i przenoszę do painta sprawa się komplikuje jak naprzykład mam dużą płytk to jak zrobię screen shota całej płytki to te klinie się zlewają i sa niewyraźne. ttedy kopuje kran naprzykład 4 razy i składam to w paint ale jest to brdzo żmudne :/

aha znalałem opcje eksportuj do bmp ale to jets to samo jak bym zrobił screen shoota

co mozecie mi poradzić??

mam autoCAD 2005 PL
  • REKLAMA
  • #2 1502628
    LordBlick
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    KiCAD - legalny, darmowy, pomyślany do projektowania układów elektronicznych, pliki wyjściowe do drukowanie mogą być w Postscript. Pliki bitmapowe nie oddają już tej ostrości konturów ścieżek i nie zawierają informacji o skali i formacie wydruku, w przeciwności do Postscript i pdf.
    Pozdrawiam, Daniel
  • REKLAMA
  • #3 1506245
    pop9
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    W pełnej wersji autocad (nie wersja LT) w menu plik wybieramy opcje Export a tamjes mozliwość wyboru formatu pliku i jets też BMP!!!!!
  • #4 1979541
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 428
    skontaktowałem się z firmą AutoCAD i niestety dowiedziałem sie zę oprócz robienia print screen nie ma innej metody zrzucenia obrazu w dobrej jakosći do pamieci komputera a szkoda bo to taki porządny probram...

(proszę o zamkniecie tematu)
REKLAMA