logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Smasung Galaxy s5 - Czy do wersji G900L można wgrać soft od wersji G900F

siudziu 02 Mar 2015 15:29 1221 6
REKLAMA
  • #1 14492838
    siudziu
    Poziom 27  
    Ocena: 113
    Klient przyniósł telefon z rynku koreańskiego czyli SM-G900L i teraz moje pytanie czy moge wgrać mu soft z SM-G900F bo pomimo ustawięń polskiego języka występuje tam jeszcze klilka krzaczków a chciałbym mu wgrac XEO od 900F czy ktoś robił taka operacje i czy to sie może udać LTE nie musi działać.
  • REKLAMA
  • #2 14493035
    venummasa
    Poziom 19  
    Ocena: 69
    Nie wgrywałem ale w innych modelach zazwyczaj się wywala także ja bym próbował tylko na odpowiedzialność klienta. Poza tym zawsze jest szansa że będzie się dało wgrać zpowrotem to co było
  • REKLAMA
  • #3 14493060
    siudziu
    Poziom 27  
    Tak właśnie myślałem że może tak być dlatego pytam czy może ktoś próbował zrobić taki trik bo w tym niby jest soft od G900F tak mi pokazuje w opcjach informacje o telefonie tyle ze soft w wersji honkong pozatym flaga jest 0x4 co oznacza że ktoś wgrywał jakieś dziwne oprogramowanie do niego. Chciałem sie upewnić czy ktoś probował wgrać taki soft czym w ogóle poza zasięgiem LTE rożni się wersja L od F.
  • REKLAMA
  • #4 14493213
    argo16
    Poziom 25  
    Ocena: 79
    Procesor jest ten sam , myśle że mogą się róznić układem partycji na emmc , a przy złym układzie szansy drugiej nie będzie , i będziesz miał trupa , znajdż jakiegoś custom rom do tego i tyle myślę że to bardziej bezpieczne .
  • #5 14493247
    siudziu
    Poziom 27  
    On ma wgranego custom roma tyle że jest w nim klika chińskich krzaczków. I właśnie bym musiał wgrać mu stock z polskiej dystrybucji.
  • REKLAMA
  • #7 14493283
    siudziu
    Poziom 27  
    Polski stock chciałem wgrać of 900F generalnie powiedziałem klientowi jak sprawa wyglada i nie zdecydował sie na ryzyko :(. A szkoda bo chciałem się przekonać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy można wgrać oprogramowanie z modelu SM-G900F do koreańskiego SM-G900L, aby usunąć chińskie znaki w interfejsie. Odpowiedzi sugerują, że takie operacje mogą prowadzić do problemów, w tym do uszkodzenia urządzenia, ze względu na różnice w układzie partycji. Użytkownik rozważa wgranie stockowego oprogramowania z polskiej dystrybucji, jednak nie znalazł takiego dla modelu G900L. Ostatecznie klient nie zdecydował się na ryzyko związane z tą operacją.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA