Witam. Mam od tygodnia problem z laptopem. Mam zablokowany Menedżer zadań, Regedit itp. Również są blokowane strony internetowe, które po sekundzie wyłączają się bez pytania. Nie mogę również skorzystać z OTL, GMER, RSIT, HijackThis itp.(próbowałem z różnych stron). Próbowałem wcześniej przeskanować Dr.Web Cure it! coś wykryło i skasowałem. Przez kilka dni potem skanowałem i nic nie wykrywało nawet dzisiaj też nic, a wirus nadal jest i nic nie mogę z nim zrobić. Próbowałem też z pendrive bootowalnego uruchomić Dr.Web LiveCD i również nie pomogło. Sprawdzałem ustawienia z BIOS-em i nie mam w ogóle karty ,,Boot"- nie wiem czy nie przez wirusa? I po zalogowaniu pojawia się czarny ekran a potem kafelki. Spróbowałem przeskanować GMER-em i wyskakuje następujący komunikat: ,,C:\Windows\system32\config\system: Proces nie może uzyskać dostępu do pliku, ponieważ jest on używany przez inny proces." a potem pojawia się ,, C:\Users\Karol\ntuser.dat: Proces nie może uzyskać dostępu do pliku, ponieważ jest on używany przez inny proces". a następnie ,, Skan został zakończony". Udało mi się zrobić log z FRST.
Podaję parametry laptopa:
Procesor: Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2,50GHz
Pamięć RAM: 6 GB
Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny
Podaję parametry laptopa:
Procesor: Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2,50GHz
Pamięć RAM: 6 GB
Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny