logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Notebook HP Pavilion g6-2260ew kłopot z usunięciem wirusa z Windowsa 8

karkon94 02 Mar 2015 20:26 1026 2
  • #1 14493980
    karkon94
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Witam. Mam od tygodnia problem z laptopem. Mam zablokowany Menedżer zadań, Regedit itp. Również są blokowane strony internetowe, które po sekundzie wyłączają się bez pytania. Nie mogę również skorzystać z OTL, GMER, RSIT, HijackThis itp.(próbowałem z różnych stron). Próbowałem wcześniej przeskanować Dr.Web Cure it! coś wykryło i skasowałem. Przez kilka dni potem skanowałem i nic nie wykrywało nawet dzisiaj też nic, a wirus nadal jest i nic nie mogę z nim zrobić. Próbowałem też z pendrive bootowalnego uruchomić Dr.Web LiveCD i również nie pomogło. Sprawdzałem ustawienia z BIOS-em i nie mam w ogóle karty ,,Boot"- nie wiem czy nie przez wirusa? I po zalogowaniu pojawia się czarny ekran a potem kafelki. Spróbowałem przeskanować GMER-em i wyskakuje następujący komunikat: ,,C:\Windows\system32\config\system: Proces nie może uzyskać dostępu do pliku, ponieważ jest on używany przez inny proces." a potem pojawia się ,, C:\Users\Karol\ntuser.dat: Proces nie może uzyskać dostępu do pliku, ponieważ jest on używany przez inny proces". a następnie ,, Skan został zakończony". Udało mi się zrobić log z FRST.

Podaję parametry laptopa:

Procesor: Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2,50GHz

Pamięć RAM: 6 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny
    Załączniki:
    • GMER.txt (7.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Shortcut1.txt (66.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (39.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (79.75 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 14513201
    HARDI_SE
    Poziom 1  
    Witaj , też mam kłopoty z tym laptopem,grafika uprawnienia i pare tam drobiazgów.
    Spróbuj "klawisz WIN>wpisz Menedżer zadań>PPM>uruchom jako administrator.
    Moim zdzniem jakieś aktualizacje albo norton blokują pliki i uprawnienia bo gdy odświeżę system(funkcja bez utraty plików) to wszystko śmiga ok i sterowniki grafiki AMD czyli właściwości i ustawienia przełączania grafiki a Menedżera zadań uruchamiam z paska zadań.Po odświeżeniu instaluje Firefoxa,GG,Skype,WoT-a i pare programów diagnostycznych do monitoringu temperatury"HWmonitor i HWinfo.Wszystko ze stronek twórców i tak już po 2 tygodniach się posypie coś i już nie mam uprawnień administratora czyli pozostaje kombinacja PPM i uruchom jako adm.Musze od czasu do czasu przeinstalować Firefoxa bo nie chce sie uruchomić (czyli ponowna instalacja bez odinstalowania wtedy nic nie tracimy) z gg mam to samo a Skype nie mogę aktualizować bo są potrzebne uprawnienia administratora.

Spróbuj też programem AdwCleaner usuwa niechciane programy które nam się zainstalują wraz z programem ,w szczególności okienka w przeglądarce.

Jeśli masz go jeszcze na gwarancji to zadzwoń do HP i poproś o płytki RECOVERY (bo wcześniej czy później uratują du..e) przyślą za darmo i to prosto z Francji :D tak jak mi.
  • #3 14514741
    karkon94
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    Problem już rozwiązany z tym laptopem. Użyłem program FRST, wkleiłem coś do notatnika i znów ten program uruchomiłem. Potem program prosił o zrestartowanie i teraz działa. A mam pytanie, mam kłopot z baterią. Żyła niecałe 2 lata(skończyła się jej żywotność), laptop już po gwarancji(15.01.2015). I nie wiem co mam zrobić? Czy kupić oryginalną baterię(jeżeli jest dostępna) lub zamiennik z typem LONG LIFE(podam link)- http://seltrade.pl/bateria-akumulator-do-lapt...17-g42-g56-pavilion-g4-g6-g8-mu06,85631384760 ? Proszę o wypowiedź w tej sprawie.
REKLAMA