Witam,
Od dluzszej chwili proboje uporac sie z jtagiem na FT2232D, wymienilem juz chyba eeprom z 5 razy... Kiedy w koncu doszedlem do tego jak to ma wygladac to mam w managerze urzadzen jedno urzadzenia JTAG pod lib-usb32 i 1 port szeregowy ktory dziala.
Moj problem polega na tym, ze nie moge sie polaczyc z jtagiem poprzez openOcd. Pamietam ze kiedys to robilem na openOcd-0.5.0 i teraz tez tak probowalem. Niestety, nie moge sie polaczyc z debbugerem:
No ale nic, pomyslalem ze sproboje z openOcd-0.8.0:
Probowalem z openOcd 32 i 64 bitowym. Czytalem na forum Elektrody wiele postow na ten temat, wiekszosc traktuje o blednych sterownikach. Ja probowalem juz uzyc tych z lib-usb32 i winUSB (zadig).
Probowalem takze nazwac moje urzadzenia dokladnie "Amontec JTAGkey" (w managerze jak i w FTprog'u). Nie pomoglo. Kiedy moja nazwa roznica sie minimalnie, to probowalem zmienic nazwe w pliku konfiguracyjnym jtagkey.cfg- takze nie pomoglo.
Wydaje mi sie ze sprawdzilem juz wszystkie opcje. Nic innego mi nie przychodzi do glowy. Odpalalem calosc na wirtualnej maszynie z win xc 32 bit (normalnie uzywam win7 x64)- nie pomoglo, ten sam blad. Calosc testowalem takze na 2ch osobnych plytkach z jtagiem.
Na 100% kiedys mi to dzialalo z openOcd-0.5.0 i sterownikami z libusb-win32-bin-1.2.6.0, teraz cos nie idzie.
Bylbym wdzieczny za jakies dodatkowe podpowiedzi w tej sprawie.
Od dluzszej chwili proboje uporac sie z jtagiem na FT2232D, wymienilem juz chyba eeprom z 5 razy... Kiedy w koncu doszedlem do tego jak to ma wygladac to mam w managerze urzadzen jedno urzadzenia JTAG pod lib-usb32 i 1 port szeregowy ktory dziala.
Moj problem polega na tym, ze nie moge sie polaczyc z jtagiem poprzez openOcd. Pamietam ze kiedys to robilem na openOcd-0.5.0 i teraz tez tak probowalem. Niestety, nie moge sie polaczyc z debbugerem:
c:\openocd-0.5.0\bin>openocd-0.5.0.exe -f interface/jtagkey.cfg -f target/at91sam7x256.cfg
Open On-Chip Debugger 0.5.0 (2011-08-09-23:21)
Licensed under GNU GPL v2
For bug reports, read
http://openocd.berlios.de/doc/doxygen/bugs.html
Info : only one transport option; autoselect 'jtag'
1000 kHz
srst_only srst_pulls_trst srst_gates_jtag srst_open_drain
Error: unable to open ftdi device: device not found
in procedure 'init'No ale nic, pomyslalem ze sproboje z openOcd-0.8.0:
c:\openocd-0.8.0\bin-x64>openocd.exe -f interface/ftdi/jtagkey.cfg -f target/at91sam7x256.cfg
Open On-Chip Debugger 0.8.0 (2014-04-28-08:42)
Licensed under GNU GPL v2
For bug reports, read
http://openocd.sourceforge.net/doc/doxygen/bugs.html
Info : only one transport option; autoselect 'jtag'
srst_only srst_pulls_trst srst_gates_jtag srst_open_drain connect_deassert_srst
Error: libusb_open() failed with LIBUSB_ERROR_NOT_FOUND
Error: no device found
Error: unable to open ftdi device with vid 0403, pid cff8, description 'Amontec JTAGkey' and serial '*'
in procedure 'init'Probowalem z openOcd 32 i 64 bitowym. Czytalem na forum Elektrody wiele postow na ten temat, wiekszosc traktuje o blednych sterownikach. Ja probowalem juz uzyc tych z lib-usb32 i winUSB (zadig).
Probowalem takze nazwac moje urzadzenia dokladnie "Amontec JTAGkey" (w managerze jak i w FTprog'u). Nie pomoglo. Kiedy moja nazwa roznica sie minimalnie, to probowalem zmienic nazwe w pliku konfiguracyjnym jtagkey.cfg- takze nie pomoglo.
Wydaje mi sie ze sprawdzilem juz wszystkie opcje. Nic innego mi nie przychodzi do glowy. Odpalalem calosc na wirtualnej maszynie z win xc 32 bit (normalnie uzywam win7 x64)- nie pomoglo, ten sam blad. Calosc testowalem takze na 2ch osobnych plytkach z jtagiem.
Na 100% kiedys mi to dzialalo z openOcd-0.5.0 i sterownikami z libusb-win32-bin-1.2.6.0, teraz cos nie idzie.
Bylbym wdzieczny za jakies dodatkowe podpowiedzi w tej sprawie.