logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UNIVERSUM STEREO FT 7106/28 - Gdzie kupić nowe płytki do telewizora?

bonesaw 19 Maj 2005 01:47 1010 4
REKLAMA
  • #1 1505815
    bonesaw
    Poziom 2  
    Witam bardzo serdecznie!
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co mogło sie spalić / popsuć w telewizorze tego typu. Wogóle sie na tym nie znam wiem tylko tyle że nie jest to bezpiecznik (są 2) natomiast płytki są poprzypalane / wnioskuje z tego że to wina właśnie tego ! Czy można jakoś dostać płytki do tego modelu??
    Z góry uprzejmie dziękuję za odpowiedź !!! Jako początkujący webmaster z przyjemnością kłaniam sie przed człwiekiem (ludźmi) którzy stworzyli ten oto serwis !!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1508949
    bonesaw
    Poziom 2  
    Objawy były takie że przed po włączeniu do sieci zadziałał, tzn. kontrolki się zapaliły ale jeszcze nie odpalił sie ekran, i wszystko padło !!! oto przyczyny
    Wiem że to nie bezpieczniki bo po pierwsze są dobre a po drugie płytki są poprzypalane! Natomiast interesuje mnie czy w jakikolwiek sposób i skąd można zamówić nowe, bądź też ktoś posiada płytki do tego typu urządzenia! Z góry uprzejmie dziękuję za odp. !
  • REKLAMA
  • #4 1509048
    gieno55
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam!
    Płytki możesz dostać na giełdzie elektronicznej(trudno powiedzieć czy sprawne).
    Jeżeli sprawdziłeś bezpieczniki i są sprawne to poradził bym ci zawołać serwisanta do tego TV.
    Pozdro.
  • #5 1509105
    Hammer111
    Poziom 28  
    Ocena: 20
    Witam.Uważam,że zakup nowych "płytek" to ostateczne rozwiązanie.Tu potrzebny jest schemat i trochę czsu oraz wiedzy.Pozdr.
REKLAMA