QuickSMS - reklamuje się że do wszystkich operatorów na świecie można wysłać Nie sprawdzałem ale myślę że do Wielkiej Brytanii akurat będzie można to zrobić,
witam:
Hmmm... albo czegoś nie dopatrzyłem albo ze stronką www.o2.co.uk to zwykła lipa, bo przy rejestracji trzeba podać nr komórki w formacie 07xxxxxx ... więc jak się zarejestrować?
Jeśli chodzi o tą stronkę z o2.co.uk to fakt potrzebny jest numer telefony w sieci o2 zapomniałem o tym. Innym wyjściem jest zarejestrowanie się na numer osoby do, której chcecie pisać smsy bo zostanie wysłany kod na komórke potrzebny do rejestracji a poźniej można wysyłać. Znalazłem jeszcze linki:
http://www.textmefree.com/
qrcze,tez próbowałem sie zarejestrowac ale chyba tez nie przeslą hasła na polski email,wygląda na to ze jest to niewykonalne mając polski numer telefonu,chyba ze ktos wie gdzie załozyc szybko darmowe konto email w Wielkiej Brytanii.MOze ty Krtopaske bedziesz wiedział?Dzieki ci za wszystkie odpowiedzi,chociaz zawsze sie trafia na jakies przeszkody
i podaj jakiś numer na brytyjską komórę (jakiś wymyślony ale żeby miał z przodu cyfry brytyjskich operatorów i odpowiednią ilość cyfr) np: 07704456553
mejl raczej może być na polskim serwerze.
mi tak zadziałało, bo oni wysyłają mejla do ciebie z potwierdzeniem a nie esemes (chociaż esemesa może też ale żeby odpalić tą bramkę wystarczy odebrać mejla i kliknąć na link). mam 50 esemesów na miech. pozdrawiam nara
Witam:
http://www.118888.co.uk/sms.jsp .. już nie aktualny.. "As a registered user of 118888.co.uk we regret to inform you that due to the re-development of this site we are discontinuing the free SMS service." ...ech szkoda
mozna sie zarejestrowac i wysylac na cale UK. potrzebna karta sim UK. tylko uwaga sms.ac wysyla ci smsy jesli ktos z uzytkowników zaprosi cié do rozmowy i mi kasowalo 0,5£ za smsa odebranego w O2! ale jesli ktos nieuzywa karty tylko zarejestuje ja to moze sobie wysylac.
http://www.sms.ac
✨ Dyskusja dotyczyła aplikacji i serwisów umożliwiających wysyłanie SMS-ów do Wielkiej Brytanii za darmo lub tanio. Wskazano program QuickSMS, który reklamuje możliwość wysyłki do wszystkich operatorów na świecie, choć brak potwierdzenia działania do UK. Popularnym rozwiązaniem była strona o2.co.uk oferująca darmowe SMS-y, jednak wymagała rejestracji z brytyjskim numerem telefonu, co stanowiło barierę dla użytkowników z Polski. Alternatywnie proponowano serwisy textmefree.com oraz 118888.co.uk/sms.jsp, z tym że ten ostatni później zakończył darmową usługę. Wskazano także możliwość korzystania z bramki SMS operatora IDEA (idea.pl) dla abonentów tej sieci, umożliwiającej wysyłkę SMS-ów na cały świat. Wspomniano o konieczności posiadania brytyjskiej karty SIM do rejestracji w niektórych serwisach, np. sms.ac, gdzie jednak pojawiały się opłaty za odbierane SMS-y. Poruszono także temat wysyłania SMS-ów z telefonów Nokia w sieci Era GSM oraz problemów z rejestracją kont e-mail w Wielkiej Brytanii. Ogólnie, znalezienie w pełni darmowego i łatwego w użyciu rozwiązania dla polskich użytkowników bez brytyjskiego numeru było utrudnione. Wygenerowane przez model językowy.