logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aplikacje do wysyłania SMS-ów do Wielkiej Brytanii za darmo lub tanio

Tombou 19 Maj 2005 12:51 9684 15
REKLAMA
  • #1 1506505
    Tombou
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    czy ktos wie z jakiego programiku mozna wysłac smsa za granice,konkretnie do Wielkiej Brytanii?
  • REKLAMA
  • #2 1506660
    wddf
    Poziom 18  
    QuickSMS - reklamuje się że do wszystkich operatorów na świecie można wysłać :) Nie sprawdzałem ale myślę że do Wielkiej Brytanii akurat będzie można to zrobić,
  • #3 1506693
    Kropaske
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Załóż konto na www.o2.co.uk oczywiście jest ono darmowe, zaloguj się i masz chyba 30 smsów miesięcznie za friko...

Pozdro..
  • REKLAMA
  • #4 1506908
    Tombou
    Poziom 14  
    bardzo dziekuje za rady,jakby ktos jeszcze znal inne mozliwosci prosze o napisanie w tym poscie
  • #5 1508366
    sax26
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    a może ktoś przy okazji podpowie, czy za friko uda się wysłac smsa do niemiec, konkretnie pod +49171...
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 1508479
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 670
    programem telefonu nokia w sieci np-era gsm przecież to proste..
  • REKLAMA
  • #7 1509628
    G.B.
    Poziom 13  
    witam:
    Hmmm... albo czegoś nie dopatrzyłem albo ze stronką www.o2.co.uk to zwykła lipa, bo przy rejestracji trzeba podać nr komórki w formacie 07xxxxxx ... więc jak się zarejestrować?

pozdrawiam
    G.B.
  • #8 1511760
    Kropaske
    Poziom 18  
    Jeśli chodzi o tą stronkę z o2.co.uk to fakt potrzebny jest numer telefony w sieci o2 zapomniałem o tym. Innym wyjściem jest zarejestrowanie się na numer osoby do, której chcecie pisać smsy bo zostanie wysłany kod na komórke potrzebny do rejestracji a poźniej można wysyłać. Znalazłem jeszcze linki:
    http://www.textmefree.com/

http://118888.co.uk/sms.jsp - też trzeba się rejestrować ale numer telefonu nie jest wymagany...

Pozdro...
  • #9 1512118
    Tombou
    Poziom 14  
    qrcze,tez próbowałem sie zarejestrowac ale chyba tez nie przeslą hasła na polski email,wygląda na to ze jest to niewykonalne mając polski numer telefonu,chyba ze ktos wie gdzie załozyc szybko darmowe konto email w Wielkiej Brytanii.MOze ty Krtopaske bedziesz wiedział?Dzieki ci za wszystkie odpowiedzi,chociaz zawsze sie trafia na jakies przeszkody
  • #11 1518441
    komar7
    Poziom 12  
    spróbuj na
    http://www.118888.co.uk/sms.jsp

i podaj jakiś numer na brytyjską komórę (jakiś wymyślony ale żeby miał z przodu cyfry brytyjskich operatorów i odpowiednią ilość cyfr) np: 07704456553

mejl raczej może być na polskim serwerze.
    mi tak zadziałało, bo oni wysyłają mejla do ciebie z potwierdzeniem a nie esemes (chociaż esemesa może też ale żeby odpalić tą bramkę wystarczy odebrać mejla i kliknąć na link). mam 50 esemesów na miech. pozdrawiam nara
  • #13 1601547
    G.B.
    Poziom 13  
    Witam:
    http://www.118888.co.uk/sms.jsp
    .. już nie aktualny.. :-(
    "As a registered user of 118888.co.uk we regret to inform you that due to the re-development of this site we are discontinuing the free SMS service."
    ...ech szkoda :-|

G.B.
  • #14 1605937
    ostry_18
    Poziom 24  
    Ocena: 35
    jeśli masz telefon w idei wejdz na www.idea.pl załóż konto. i tam możesz wysyłać smsy na cały świat
  • #15 2464246
    fabians
    Poziom 14  
    Ocena: 65
    mozna sie zarejestrowac i wysylac na cale UK. potrzebna karta sim UK. tylko uwaga sms.ac wysyla ci smsy jesli ktos z uzytkowników zaprosi cié do rozmowy i mi kasowalo 0,5£ za smsa odebranego w O2! ale jesli ktos nieuzywa karty tylko zarejestuje ja to moze sobie wysylac.
    http://www.sms.ac
  • #16 2464341
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    A moze znacie bramke sms do Irlandii ?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła aplikacji i serwisów umożliwiających wysyłanie SMS-ów do Wielkiej Brytanii za darmo lub tanio. Wskazano program QuickSMS, który reklamuje możliwość wysyłki do wszystkich operatorów na świecie, choć brak potwierdzenia działania do UK. Popularnym rozwiązaniem była strona o2.co.uk oferująca darmowe SMS-y, jednak wymagała rejestracji z brytyjskim numerem telefonu, co stanowiło barierę dla użytkowników z Polski. Alternatywnie proponowano serwisy textmefree.com oraz 118888.co.uk/sms.jsp, z tym że ten ostatni później zakończył darmową usługę. Wskazano także możliwość korzystania z bramki SMS operatora IDEA (idea.pl) dla abonentów tej sieci, umożliwiającej wysyłkę SMS-ów na cały świat. Wspomniano o konieczności posiadania brytyjskiej karty SIM do rejestracji w niektórych serwisach, np. sms.ac, gdzie jednak pojawiały się opłaty za odbierane SMS-y. Poruszono także temat wysyłania SMS-ów z telefonów Nokia w sieci Era GSM oraz problemów z rejestracją kont e-mail w Wielkiej Brytanii. Ogólnie, znalezienie w pełni darmowego i łatwego w użyciu rozwiązania dla polskich użytkowników bez brytyjskiego numeru było utrudnione.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA