logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik do Intel i945P REV.A2, 945P-S3 – brak kontrolera magistrali w menedżerze

ferri110 23 Mar 2015 16:27 981 6
REKLAMA
  • #1 14554844
    ferri110
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam szanownych forumowiczów.Ostatnio pojawił mi się problem z komputerm,a dokładniej zaczął "mulić". W menedżerze urządzeń pojawiła się żółta ikonka przy kontrolerze magistrali zarządzania systemem.Wywnioskowałem że odpowiedzialny za to będzie sterownik.Nadmieniam iż komputer już nie młody,a dane przytaczam:
    Płyta główna mod.945P-S3
    Chipset Intel i945 P REV.A2
    Soutbrig Intel 82801 G13 (ICH7/R) rev.A1
    LPCIO ITE IT 8718
    Bios F2
    Proces.Intel Core Duo E4300
    Próbowałem ściągnąć ze strony producenta,jednakże,nie trafiłem na takie z identycznymi danymi.Proszę przy okazji obeznanych w temacie o pomoc,lub podpowiedż,jaki sterownik i skąd można by takowy ściągnąć.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14554857
    waski2811
    Poziom 20  
    Ocena: 48
    Musisz podać wersję systemu operacyjnego i ile jest bit'owy.
    Poza tym ta płyta główna występuje w trzech rodzajach revision: 1.0 , 2.0 , 3.3
    Dobrze by było, gdybyś sprecyzował jaką konkretnie posiadasz.
  • REKLAMA
  • #3 14554901
    ferri110
    Poziom 10  
    Witam.Dziękuję za tak szybką reakcję.Zapomniałem dodać że system to XP Prof.32 bit.Próbowałem doczytać z płyty jaka to wersja ale znalazłem tylko jeden numer tj.
    6H8110 04302.Nie wiem czy to ten właściwy

Dodano po 2 [minuty]:

Znalazłem to 1.0
  • REKLAMA
  • #5 14554976
    ferri110
    Poziom 10  
    A przy okazji pojawiły się problemy z dżwiękiem.Natarczywie wyskakuje plansza Realteku,oraz ikonka o odłączonym,lub przyłączonym gnieżdzie.Mam zainstalowany Serwis Pack 3.Tylko odłączenie całkowite głośników rozwiązuje problem.
  • REKLAMA
  • #6 14554987
    waski2811
    Poziom 20  
    Ocena: 48
    Jeśli wtyczka jack jest sprawna to odinstaluj ten stary sterownik i spróbuj tego ze stronki, którą ci podałem. Jest to pierwsza pozycja na liście.
  • #7 14555049
    master-007
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 390
    ferri110 napisał:
    Ostatnio pojawił mi się problem z komputerm,a dokładniej zaczął "mulić". W menedżerze urządzeń pojawiła się żółta ikonka przy kontrolerze magistrali zarządzania systemem.Wywnioskowałem że odpowiedzialny za to będzie sterownik.

Wcześniej sterownika nie było i komputer nie "mulił"? Ja bym tu bardziej obstawiał problem po stronie niewłaściwego użytkowania. Na początek wykonaj pełne skanowanie programami MBAM, ADWcleaner, CCleaner.
    W drugim kroku wrzuć screen z menadżera urządzeń: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
    Ponadto podaj identyfikatory sprzętu do wszystkich urządzeń, które w menadżerze urządzeń wyświetlają ostrzeżenie o braku sterownika.
    Możesz również wrzucić screen z Panelu sterowania z "dodaj/usuń programy" oraz z start/uruchom/msconfig - zakładka uruchamianie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z komputerem, który zaczął "mulić", a w menedżerze urządzeń pojawiła się żółta ikonka przy kontrolerze magistrali zarządzania systemem. Komputer oparty jest na płycie głównej GA-945P-S3 z chipsetem Intel i945 P REV.A2 oraz procesorem Intel Core Duo E4300. Po podaniu wersji systemu operacyjnego (Windows XP Professional 32-bit) i revision płyty (1.0), użytkownik otrzymał link do pobrania sterowników ze strony producenta. Dodatkowo zgłoszono problemy z dźwiękiem, które mogą być związane z nieaktualnym sterownikiem. Użytkownik został zachęcony do odinstalowania starego sterownika i zainstalowania nowego, a także do przeprowadzenia skanowania systemu w celu wykrycia potencjalnych problemów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA