logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP laserjet 2015 DN - Nie zawsze pobiera papier hałas z drukarki

Mateusz034 26 Mar 2015 21:58 2694 6
REKLAMA
  • #1 14564389
    Mateusz034
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam mały problem z drukarką, a mianowicie drukarka czasami nie pobiera mi papieru czasami wydrukuje 20 kartek i dalej nie pobiera a czasami 1 i nie pobiera papieru z podajnika chociaż jest. Wówczas zapala się pomarańczowa dioda z wykrzyknikiem i miga. Wówczas wystarczy poruszyc papier w podajniku i otworzyć klapę aby drukowanie wznowiło się. Dodatkowo z drukarki dochodzi hałas podczas drukowania
  • REKLAMA
  • #2 14564409
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    A rolki przypadkiem nie wytarte?
  • REKLAMA
  • #3 14564460
    Mateusz034
    Poziom 10  
    Oddawałem drukarkę do serwisu i rzekomo u nich wszystko działa jak należy, a jak drukarka wróciła problem dalej się powtarza, i podobno "dla pewności wymieniliśmy rolkę" takie słowa usłyszałem od Pana który do mnie dzwonił.. chciałbym dodać że drukarka była naprawiana w ramach serwisu po zakupie, drukarka używana, firma chyba nie chciała się na koszty naciągać skoro nie naprawili nic
  • REKLAMA
  • #4 14564652
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 829
    Hałas moze być związany ze sprzęgłem poboru papieru . Rolka którą wymienili to oryginał ? Pytam bo trafiły mi sie kiedyś kiepskie zamienniki i od tej pory tylko oryginały stosuje. Cena Twojego spokoju ;) Razem z rolką powinien zostać wymieniony separator.

C.
  • #5 14564677
    Mateusz034
    Poziom 10  
    nie mam pojęcia czy zamienili na oryginał czy zamiennik, czyli jak wymienię separator i rolkę powinno być wszystko działać jak powinno?
  • REKLAMA
  • #6 14564763
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 829
    Wiesz , jasnowidzem nie jetem i szklanej kuli nie posiadam :) Podejrzewam tylko że panowie zastosowali najtańszy zamiennik a o separatorze zupełnie zapomnieli …

C.
  • #7 14565548
    Mateusz034
    Poziom 10  
    A skomplikowana jest wymiana? Na allegro znalazłem oryginalne części tzn separator i rolke za 25 PLN tylko nie wiem czy dam rade sam zrobić. Jeszcze zapytam się odnośnie sprzęgła, da się to naprawić zeby nie skrzypiało czy też trzeba kupić nowe?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP LaserJet 2015 DN, która sporadycznie nie pobiera papieru, co objawia się pomarańczową diodą z wykrzyknikiem. Po poruszeniu papieru w podajniku i otwarciu klapy, drukowanie wznowi się. Dodatkowo, podczas drukowania słychać hałas. Użytkownik wspomina, że drukarka była serwisowana, a rolka została wymieniona, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że hałas może być związany ze sprzęgłem poboru papieru oraz że wymiana rolki powinna być połączona z wymianą separatora. Użytkownik rozważa samodzielną wymianę tych części, które znalazł w atrakcyjnej cenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA