Wieża Philips FWR88 z nagrywarką CDR,objawy wyłączała się po czasie do standby samoczynnie niezależnie od tego czy było używane CD,TUNER czy coś innego i niezależnie od częstotliwośći ,różnie bywało ,napiecia pomierzone OK kondensator 6800uF podstawiony ,nie reguje na opukiwanie i zamrażanie,przelutowano większe i podejrzane elementy bez efektu,przez piewień czas wieża była włączona bez zmieniarki(żeby pomierzyć napięcia na płytkach zasilających i taśma połączeniowa była luzem ,w tym przypadku nie działał wyjazd kieszeni kasety od CDR za wyświetlaczu zapalało sie open i zapalała sie niebieskie podświetlenie i nic ,cisza ,po podłączeniu zmieniarki też cuda nie działa wyjazd kieszeni ale obracanie karuzela działa i wybór CD1,CD2,CD3 działa i jak sie ręcznie załaduje płytę to czyta ,jak się recznie wysunie kieszeń od zmieniarki i włączy włącznikem Power to wjedzie.Zrobiłem pomiary napięć i wszystkie są ok,faktem jest,że ta wieża była już w innym serwisie i tam zmasakrowali taśmę połączeniową ,która łączy elektronikę ze zmieniarką
ale pomierzyłem ją miernikiem i test pod światło wydaje się ok.Zrobiłem w trybie serwisowym kasowanie pamieci ale nic to nie dało.Macie jakieś pomysły ,jest ktoś na forum też z serwisu Philipsa ,nie mam takiej drugiej aby podstawić bebechy,dlaczego nie działa wyjazd kiszeni CDR i Kieszeni zmieniarki,czy jest coś wspólnego analizowałem schemat ale wszystko odbywa się na rezystorach ,switche tez sprawdziłem są dobre nie mam na podstawienie taśmy połączeniowej.
ale pomierzyłem ją miernikiem i test pod światło wydaje się ok.Zrobiłem w trybie serwisowym kasowanie pamieci ale nic to nie dało.Macie jakieś pomysły ,jest ktoś na forum też z serwisu Philipsa ,nie mam takiej drugiej aby podstawić bebechy,dlaczego nie działa wyjazd kiszeni CDR i Kieszeni zmieniarki,czy jest coś wspólnego analizowałem schemat ale wszystko odbywa się na rezystorach ,switche tez sprawdziłem są dobre nie mam na podstawienie taśmy połączeniowej.