logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć projektor Benq GP20 przez WiFi i jednocześnie mieć internet?

lindo24 04 Kwi 2015 17:54 1251 4
REKLAMA
  • #1 14589625
    lindo24
    Poziom 2  
    Witam na wstępie mówię że jestem zielony w tym temacie. Kupiłem projektor benq gp 20 z funkcją przesyłu obrazu po przez wifi. Wszystko gra świetnie oprócz tego że gdy mam włączony projektor to nie mam internetu ponieważ karta sieciowa łączy się z nim. Myśląc że jeżeli 1 karta potrzebna do podłączenia z projektorem to 2 trzeba dokupić aby łączyć się z routerem. Więc kupiłem 2 kartę wyświetlają sie 2 karty tylko gdy łącze sie na 1 z projektorem a na 2 z routerem to albo mam internet a nie mam obrazu albo mam obraz ale nie mam internetu tak wiec nie działa.Co możecie mi poradzić z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 14589636
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2671
    Nie prościej połączyć projektor z routerem?
  • REKLAMA
  • #3 14589647
    lindo24
    Poziom 2  
    Chodzi o to że komputer przesyła obraz do projektora przez kartę wifi.
  • REKLAMA
  • #4 14589662
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2671
    A co za problem kiedy obydwa urządzenia będą w tej samej podsieci podłączone do jednego routera?
  • #5 14608036
    januszinternetu
    Poziom 1  
    Mam ten sam problem. Jak podłącze się do projektora, to nie działa internet i odwrotnie. Ustawiłem adresy IP na projektorze na statyczne, a i tak albo mam obraz na projektorze, albo internet na laptopie. W skrócie: mam dwie karty wifi w laptopie i chodzi o to, żeby jedna łączyła się z projektorem, a druga z internetem, żeby można było np. oglądać youtuba na projektorze.

PS. A jak podłączyć projektor do routera? Mam switcha i router. Z resztą TP-LINK oba. :)
REKLAMA