logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y50-70 - Rozmyty, niewyraźny, nieostry obraz

kowabounga 12 Kwi 2015 10:25 3033 5
REKLAMA
  • #1 14610015
    kowabounga
    Poziom 2  
    Witam serdecznie,
    Zanim pobiegnę z płaczem do sklepu i wykrzyczę, że sprzedali mi popsutego lapka chciałbym poprosić Was o opinię/radę. Problem jest taki: po uruchomieniu lapka, wszystko jest ładnie i pięknie, nagle obraz staje się nieostry, czcionki się rozjeżdżają i stają się praktycznie nieczytelne. Po jakimś czasie pyk i wszystko wraca do normy (w tym momencie ekran lekko się rozjaśnia). Czasami takie coś trwa chwile, czasami dłużej a czasami wcale... Nie jestem pewien czy to problem ze sterownikami czy jakimiś ustawieniami, czy może z samą grafiką/matrycą. Zrobiłem print screena jak ekran był rozmazany, żeby Wam pokazać jak to wygląda ale... Po przeskoku na normalną ostrość na print screenie też wszystko wygląda normalnie :F (co by wskazywało, że to problem matrycą, mam rację?). Filmy w tym czasie wyświetlają się całkowicie normalnie. Czasami widoczne są pionowe "pasy", które zanikają. Kolory są ok. Dodam jeszcze, że przez pierwszy tydzień użytkowania tego problemu nie było, ale nie przypominam sobie abym zainstalował lub zmieniał coś istotnego na chwile przed jego wystąpieniem.

Może poradzicie co powinienem zrobić - próbowałem przywrócić system ale problem nadal występuje.

Posiadam Win 8, lapek kupiony niecały miesiąc temu, w konfiguracji z 16g ramu (o ile to ma jakieś znaczenie).

Z góry bardzo dziękuję, za pomoc.

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 14614229
    Wiktor2002ZPL
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Wstaw screena zrobionego APARATEM w trakcie rozmycia
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 14614312
    tomiok
    Poziom 33  
    Ocena: 290
    Jeśli tak się dzieje + te pasy, to niestety do reklamacji.
    Przed oddaniem porób zdjęcia, żebyś miał "dokumentację".
    Nie zapomnij zrobić kopii danych, bo system może być przywrócony do fabrycznego.
  • REKLAMA
  • #4 14616344
    kowabounga
    Poziom 2  
    Zanim polecę z reklamacją wstawię Wam jeszcze fotkę po rozmazaniu. Najbardziej mnie zastanawia fakt, że obraz na pulpicie/przeglądarce itp jest nieczytelny, a uruchamiając film wszystko jest normalnie.
    Oczywiście jak na ironie - dziś po uruchomieniu wszystko działa jak należy...
  • REKLAMA
  • #5 14622890
    kowabounga
    Poziom 2  
    Witam, na dole przedstawiam fotki owej matrycy. Sprawa się nieco nasiliła i teraz nie chodzi już tylko o rozmazane czcionki ale i artefakty. No i na filmch też obraz siada.

Wiem już, że muszę oddać sprzęt na gwarancję ale chciałbym jeszcze zapytać Was o radę. Byłem dziś w Saturnie i mimo, że minęło ledwo 20 dni od kupna, to powiedzieli, że na nowy mi nie wymienią i wyślą na serwis. Na co się oczywiście nie zgodziłem, bo nie po to płacę tyle pieniędzy za kompa, żeby ktoś go serwisował i w nim grzebał już po 20 dniach. Mogę tam również odstąpić od umowy kupna lub zażądać wymiany na nowy - tylko nie wiem jak to się będzie miało do rzeczywistości. Czy nie lepiej pójść bezpośrednio do Lenovo?

Lenovo Y50-70 - Rozmyty, niewyraźny, nieostry obraz Lenovo Y50-70 - Rozmyty, niewyraźny, nieostry obraz Lenovo Y50-70 - Rozmyty, niewyraźny, nieostry obraz
  • Pomocny post
    #6 14622921
    tomiok
    Poziom 33  
    Ocena: 290
    Po konkrety i poradę skontaktuj się z Urzędem Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

http://uokik.gov.pl/kontakt.php

Najlepiej znają bieżące przepisy, i są na pewno kompetentni.
REKLAMA