Dzień dobry
Mam problem z poprawnym wyświetlaniem obrazu na laptopie Lenovo Y50-70, model 20378
Laptop leżał około 3 miesięcy i dziś go uruchomiłem i nie wyświetla poprawnie obrazu. Ostatnio gdy go uruchamiałem nie było tego problemu
Teraz nie ma wyraźnych kolorów, i jest pozostałość wcześniejszego obrazu.
Najlepiej pokażą to zdjęcia.
Pojawił się także pasek, którego przy wcześniejszych uruchomieniach dzisiejszego dnia nie było i znowu go nie ma ale inne "efekty" są dalej
Zastanawiam się czy to matryca czy raczej karta graficzna, a może podświetlanie matrycy
Uprzejmie proszę o poradę zanim udam się do serwisu bo to stary komputer i jeśli grafika pada to nie będę go naprawiał
Tu widać jak przebija pozostałość po menu start:
A tu na menu start widać ikony, które są na pulpicie
W BIOSie jest dokładnie ten sam efekt pozostawania poprzedniego obrazu
Mam problem z poprawnym wyświetlaniem obrazu na laptopie Lenovo Y50-70, model 20378
Laptop leżał około 3 miesięcy i dziś go uruchomiłem i nie wyświetla poprawnie obrazu. Ostatnio gdy go uruchamiałem nie było tego problemu
Teraz nie ma wyraźnych kolorów, i jest pozostałość wcześniejszego obrazu.
Najlepiej pokażą to zdjęcia.
Pojawił się także pasek, którego przy wcześniejszych uruchomieniach dzisiejszego dnia nie było i znowu go nie ma ale inne "efekty" są dalej
Zastanawiam się czy to matryca czy raczej karta graficzna, a może podświetlanie matrycy
Uprzejmie proszę o poradę zanim udam się do serwisu bo to stary komputer i jeśli grafika pada to nie będę go naprawiał
Tu widać jak przebija pozostałość po menu start:
A tu na menu start widać ikony, które są na pulpicie
W BIOSie jest dokładnie ten sam efekt pozostawania poprzedniego obrazu