logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać kod do radia Grundig SC 303 (C) po wymianie?

Leap 22 Maj 2005 12:41 7295 11
REKLAMA
  • #1 1515044
    Leap
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Witam, mam powazny problem, kupilem nowe radio i wyjelem poczciwego grundiga i zamontowalem nowe. Niestety teraz gdy podlaczam spowrotem grundiga na komputerze wyswitla mi ze chce czrodziejski umerek :(.
    Samochod sciagnalem z niemiec sa wszystkie papiery ale kodu nigdzie niema :(. Nawet na radiu jest nienaruszona papierowa plomba. ehh.
    jako ktos moze mi pomoc prosze na priv.

Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:

za pomoc +100 pkt.
  • REKLAMA
  • #3 1515751
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    303 (C) jest raczej na zabezpieczonej motoroli.Próba odczytu spowoduje wyczyszczenie zawartości epromu.Musisz więc być przygotowany na konieczność ponownego obłożenia go właściwym wsadem.
  • #4 1515752
    rob.pl
    Poziom 2  
    Znajć w necie lub na tej stronie zawartość pamięći z podanym codem.
  • REKLAMA
  • #5 1515926
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    ... i guzik Ci to da bo musisz jeszcze umieć to wpisać do pamięci czyli mnieć odpowiedni sprzęt i how-know.

SławeK
  • REKLAMA
  • #6 1522996
    Leap
    Poziom 17  
    hmm,
    znajac zycie, i opisy, musze miec w tym celu interfejs na mx232, mam takowy tylko mam zrobiona jedna pare, czyli tylko rx i tx, bede musial jeszcze z tego wyluskac jedna pare, tylko hmm, w zyciu jeszcze nierobilem takowego procka, wiem o ze sie on kasuje i trzeba go programowac. Programowalem juz wiele kosci biosow, eepromow, pic'ow, ale takowego procka hc11 jeszcze nigdy, moze jakies wskazowki co by nieuwalic ??.
  • REKLAMA
  • #7 1523066
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Prosze tu masz wszystko
    Załączniki:
    • programator.rar (182.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 1525858
    Leap
    Poziom 17  
    teraz walcze z przerobieniem interfejsu, dzisiaj do wieczorka go przerobie w wolnej chwili i dam znac o moich watpliwosciach :)
  • #10 1588271
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 4823585
    stefin
    Poziom 1  
    mam pytanko jak zdobyc kod do radia grundig sc 303
  • #12 4824038
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    Normalnie zanieść komuś kto się tym zajmuje ;) bo w jasnowidza chyba nie wierzysz :?:

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy odzyskania kodu zabezpieczającego do radia samochodowego Grundig SC 303 (C) po jego wymianie i ponownym podłączeniu, gdy radio wymaga wpisania kodu zabezpieczającego. Radio posiada zabezpieczenie oparte na procesorze Motorola HC11, którego pamięć EPROM (oznaczona prawdopodobnie jako GRN001) zawiera kod. Próba odczytu pamięci bez odpowiedniego sprzętu i wiedzy może spowodować wyczyszczenie zawartości EPROM i konieczność ponownego zaprogramowania układu. Do odczytu i wpisania kodu potrzebny jest interfejs komunikacyjny, np. na bazie układu MX232, oraz specjalistyczna wiedza z zakresu programowania procesorów HC11. W sieci można próbować znaleźć zawartość pamięci z kodem lub zlecić usługę odzyskania kodu specjalistom. Dyskusja podkreśla trudności techniczne związane z odczytem i programowaniem pamięci zabezpieczającej radia Grundig SC 303 (C).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA