logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig SC 303D (c) - jak uzyskać kod po odłączeniu akumulatora?

kkpc 28 Cze 2006 12:02 1349 3
REKLAMA
  • #1 2770907
    kkpc
    Poziom 10  
    Witam
    Mam Grundig'a 303 D który kupiłem razem z samochodem
    po zdjęciu klemy z akumulatora w sezonie zimowym radio prosi o kod który gdzieś zapodziałem. Pewnego dnia wyjołem radio szukając na obudowie zapisanego kodu znalazłem kilka zapisów cztero cyfrowych ale żaden nie działa. Po włożeniu radia do kieszeni samochodu prubowałem go włączyć ale nie reagował. Nie wiem co się stało poprostu padł. Bezpiecznik są ok zaruwno w radio jaki w samochodzie. Co może dolegać czy się spalił. Proszę o pomoc jestem początkujący w swerze elektroniki, niechcę oddawać do naprawy gdyż cana naprawy przekroczy wartość tego radia.
    Dzięki i pozdrawiam

Może ktoś wie jak uzyskać kod tego radia
  • REKLAMA
  • #2 2771125
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Niektórzy odczytują ten kod z procesora radia a niektórzy mają bardziej cywilizowane metody ale napewno Ci ich nie zdradzą a napewno nie na tym forum gdyż zabrania tego pkt.1 regulaminu. Najpierw je napraw, sprawdź klawisze czy któryś się nie zawiesił bo to dość częsta usterka tego radia która powoduje że się nie włącza. Myślę że mądry elektronik znający dobrze te radia szybko sobie z nim poradzi i pewnie radio będzie miało pewien nieśmiertelny kod xx82 ;)

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2773614
    kkpc
    Poziom 10  
    Dzięki
    Ale jak sprawdzić klawisze czy się nie zawiesły
  • #4 2774262
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1412
    :D Jak nie znasz się na elektronice , nie robisz z radiami samochodowymi :arrow: to moja rada daj sobie spokój z grzebaniem :arrow: poszukaj fachowca :D co prawda zapłacisz kilkadziesiąt zł ale warto :!: to radyjko bardzo ładnie gra :D
REKLAMA