logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Garmin Nuvi 200 - Instalacja mapy innej niż dedykowanej

konsum 14 Kwi 2015 02:19 5853 7
REKLAMA
  • #1 14615556
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 291
    Nabyłem Garmin Nuvi 200, czy na tym czymś bo inaczej tego nie można nazwać można zainstalować coś innego, niż oprogramowanie dedykowane?
    Chodzi o MapaMap, choć tyle co się naczytałem to marzenie ściętej głowy.
  • REKLAMA
  • #2 14615582
    GarrutoSan
    Poziom 29  
    Ocena: 170
    Interesowałeś się UMP-pcPL?
    Korzystałem kiedyś z Garmin NUVI 200 i spisywała się świętnie.
    Szukaj na garniak.pl
  • REKLAMA
  • #3 14616024
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    O innym programie możesz zapomnieć, natomiast jak kolega wyżej sugeruje możesz użyć alternatywnych map - UMP-pcPL lub Open Street Map
  • REKLAMA
  • #4 14618328
    konsum
    Poziom 27  
    Dziękuję Panowie, tego się spodziewałem.

GarrutoSan napisał:
    Interesowałeś się UMP-pcPL?

Jeszcze nie, dopiero od kilku dni mam Garmina, ale już się interesuje i patrze co pięć.

Czy jezeli skorzystam z alternatywnych map. to są tam jakieś lepsze opcje niż to co mam teraz w tym Garminie?
    Chodzi konkretnie o takie proste opcje:
    1. Nie muszę za każdym razem zaznaczac że jestem w Polsce, nie muszę za każdym razem wpisywać miasta.
    2. Klawiatura Qwerty
  • #5 14618450
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Sposób obsługi się nie zmieni - interfejs ten sam zostaje, zmieni się dokładność map.
  • REKLAMA
  • #6 14618477
    GarrutoSan
    Poziom 29  
    Ocena: 170
    Zaletą map UMP-pcPL jest zaangażowanie społeczności w ich rozwój.
    Przewagą tutaj jest fakt, że ludzie robią to dla siebie, nie dla pieniędzy.
  • #7 14619839
    konsum
    Poziom 27  
    Patrzyłem dzisiaj na te mapy UMP-pcPL, ale nie doszukałem się jaką mam pobrać na swoją nawigacje. Szczerze mówiąc to nie za bardzo wiem o co tam chodzi, piszą że mam coś w rejestrach zmienić i że mape mam wrzucić do C:/ przecież to mój dysk komputera i rejestry z tego co wiedzę dotyczą systemu Windows.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość instalacji alternatywnych map na nawigacji Garmin Nuvi 200, w szczególności MapaMap. Odpowiedzi sugerują, że można używać map UMP-pcPL lub Open Street Map, jednak interfejs i sposób obsługi pozostaną niezmienione. UMP-pcPL oferuje lepszą dokładność map dzięki zaangażowaniu społeczności. Użytkownik ma wątpliwości dotyczące instalacji, w tym konieczności modyfikacji rejestrów systemu Windows. Otrzymuje link do poradnika instalacji, który powinien pomóc w procesie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA