logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK TL-WR710N - Zwiekszenie zasiegu WiFi- funkcja REPEATER

palus 14 Kwi 2015 20:13 1317 4
REKLAMA
  • #1 14617408
    palus
    Poziom 10  
    Witam. Zakupiłem Mini Pocket Router TP-LINK TL-WR710, aby zwiekszyc zasieg wifi poprzez funkcje REPEATER. Robie wszystko tak jak jest w instrukcji, ostatni krok to wcisniecie "Reboot", nastepuje reset i... zanika slad po sygnale wysylanym przez to urzadzenie. Zeby sygnal z tego urzadzenia powrocil musze calkowicie zresetowac router.
  • REKLAMA
  • #2 14617419
    dedito
    Poziom 39  
    Ocena: 594
    palus napisał:
    Robie wszystko tak jak jest w instrukcji, ostatni krok to wcisniecie "Reboot", nastepuje reset i... zanika slad po sygnale wysylanym przez to urzadzenie

Tak działa funkcja repeater.
    W tym momencie powinieneś mieć zwiększony zasięg urządzenia, które "ripitujesz".
  • REKLAMA
  • #3 14617444
    palus
    Poziom 10  
    Czyli nazwa mojego nowego urzadzenia automatycznie zmienila nazwe na ta, ktora posiada router?
    Zanim zrobilem te wszystkie kroki z instrukcji, wyskakiwaly mi 2 punkty dostepu: sygnal z routera np."TP1" i sygnal nowego urzadzenia ''TP2". Po konfiguracji urzadzenia jest tylko sygnal "TP1". Jezeli dziala to w ten sposob to dziekuje za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #4 14617492
    dedito
    Poziom 39  
    Ocena: 594
    palus napisał:
    Jezeli dziala to w ten sposob to dziekuje za pomoc
    Tak to działa. W trybie repeater to drugie urządzenie ma te same SSID co pierwsze urządzenie.
  • #5 14617510
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    dedito napisał:
    Tak działa funkcja repeater.
    W tym momencie powinieneś mieć zwiększony zasięg urządzenia, które "ripitujesz".

Potwierdzam, masz takie samo SSID w trybie repeater tylko z mocniejszym sygnałem.
REKLAMA