logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus A8N-E brak sterownika sieciowego po reinstalacji Windows XP

wolfik93 18 Kwi 2015 14:14 945 2
REKLAMA
  • #1 14626820
    wolfik93
    Poziom 1  
    Witam wszystkich serdecznie,

Dokonałem reinstalacji systemu Windows Xp na starym kompie. Wszystko pięknie ładnie dopóki nie doszło do instalacji sterowników od płyty głównej.. udało mi się znaleźć je na stronie Asusa.. Brakuje mi natomiast jednego sterownika (chociaż zainstalowałem wszystkie ze strony Asusa) i nie działa mi internet - podejrzewam, że właśnie przez ten sterownik..(chociaż karta z tyłu obudowy linkuje). Próbowałem już różnych kombinacji i ręce mi opadają.. Może ktoś będzie w stanie pomóc.. lub cokolwiek podpowiedzieć
    Załączniki:
    • Asus A8N-E brak sterownika sieciowego po reinstalacji Windows XP IMG_0615.JPG (3.28 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Asus A8N-E brak sterownika sieciowego po reinstalacji Windows XP IMG_0613.JPG (2.99 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Asus A8N-E brak sterownika sieciowego po reinstalacji Windows XP IMG_0614.JPG (2.87 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14626862
    GarrutoSan
    Poziom 29  
    Ocena: 170
    Brakujący sterownik służy do obsługi mostka PCI.

Jeżeli nie działa Ci obsługa sieci, to proszę o zamieszczenie zrzutu ekranu z rozwiniętego pola Karty Sieciowe.

I na przyszłość, proszę zamieszczać obrazki poprawnie, w poprawnej pozycji.
    Identyfikatory poszukiwanych urządzeń zamieszcza się w formie tekstowej, nie obrazkowej.
    Tak zamieszczonego identyfikatora nikomu nie chce się przepisywać ręcznie.

W związku z powyższym proszę zamieścić (pełny) identyfikator brakującego urządzenia, aby nie było wątpliwości.
  • #3 14626928
    master-007
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 390
    Sterownik nForce/nVidia Network Bus Enumerator w wersji 15.46WHQL:
    http://pl.download.nvidia.com/Windows/nForce/...6/15.46_nforce_winxp32_international_whql.exe
    Ewentualnie pobierz sterownik w starszej wersji (15.23) lub zainstaluj sterownik ze strony producenta laptopa:
    http://support.asus.com/download.aspx?SLangua...=1&s=21&m=A8N-E&os=&hashedid=DzbA8hgqchMBOVRz
    Zakładka "Others".
REKLAMA