Witam, mam problemy z programatorem w swojej pralce - ostatnio pralka pobierze wodę, ale dalej program nie idzie, nw dlaczego - fachowiec stwierdził, że to programator - a jako że aktualnie nie mam pieniążków na nową - rozebrałem go i pojawił mi się ów zaśnieżały element - ktoś może mi powiedzieć co to takiego ? - wydaje mi się że jest to rezystor drabinkowy - tylko ile ma Ω ??
Nadmienię również, że płytka okół transformatora była czarna, chodź obstawiam, że nie to jest przyczyną błędów, bo tak by pralka w ogóle nie wystartowała.
Może ktoś miał podobny problem ?
+ Czy zamiast triaka Z7M Y502 mogę dać inny jakiś - w zasadzie nw czym on steruje, ale jest ewidentnie pęknięty - wydaje mi się że to taki (obok dwa takie same)
Nadmienię również, że płytka okół transformatora była czarna, chodź obstawiam, że nie to jest przyczyną błędów, bo tak by pralka w ogóle nie wystartowała.
Może ktoś miał podobny problem ?
+ Czy zamiast triaka Z7M Y502 mogę dać inny jakiś - w zasadzie nw czym on steruje, ale jest ewidentnie pęknięty - wydaje mi się że to taki (obok dwa takie same)