logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uniwersalna aplikacja CMS do podglądu kamer IP Novus, BCS, VIDICON (ONVIF)

kev21 20 Kwi 2015 14:41 7878 5
  • #1 14632578
    kev21
    Poziom 12  
    Ocena: 27
    Witam,

Szukam uniwersalnej aplikacji (CMS) do podglądu na żywo kamer IP Novus i innych producentów np BCS, VIDICON (onvif).
    Z bcs-em i vidiconem, i innymi kamerami onvif nie ma problemu aplikacji jest troche, natomiast z novusem.. eh jakbym wiedział , że to jest nie uniwersalne jak inny producenci do reki bym nie brał, nie działa na niczym poza ich wynalazkiem.
    Jest coś bezpłatnego gdzie będzie podgląd z tych firm jednoczesnie w jednej aplikacji ?
  • #2 14633485
    VooDoo666
    Poziom 12  
    Spróbuj aplikacji NVMS-1000 na stronie napad.pl ja znajdziesz. Działa ze sprzętem BCS i DVR Novusa z serii B to może z kamerami IP też.
  • #3 14633507
    zuczek1987
    Poziom 23  
    Ocena: 80
    Z tego co wiem to ich (novus) Aplikacja wspiera również i inne kamery, ale w wersji powyżej 28 kamery innych producentów tylko do sztuk raz, natomiast 28 i starsze wersje wspierają dowolną ilość innych producentów. Zadzwoń do AAT rzekomo udostępniają starszą wersje. Jeśli nie to ja gdzieś postaram się znaleźć starszą wersje i jakoś wrzucić na serwer elektrody.
  • #4 14634126
    Misiekfu
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    VooDoo666 napisał:
    Spróbuj aplikacji NVMS-1000 na stronie napad.pl ja znajdziesz. Działa ze sprzętem BCS i DVR Novusa z serii B to może z kamerami IP też.

A że tak się spytam udało się komuś na tej aplikacji dodać więcej niż dwa urządzenia? Jak próbuję dodać trzecie urządzenie to niby się dodaję ale nie widać go w programie. Sprawdzałem na trzech komputerach i wszędzie to samo :/
  • #5 14634620
    b3ck
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    kev21 napisał:
    Jest coś bezpłatnego gdzie będzie podgląd z tych firm jednoczesnie w jednej aplikacji ?

Tak. Axxon Next jest darmowy do 16 kamer. Novusa i BCSa i inne kamery podłączysz po Ovifie, RTSP lub mogą być te kamery także zintegrowane.
  • #6 14635160
    Korgoth
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 75
    Misiekfu napisał:
    VooDoo666 napisał:

A że tak się spytam udało się komuś na tej aplikacji dodać więcej niż dwa urządzenia? Jak próbuję dodać trzecie urządzenie to niby się dodaję ale nie widać go w programie. Sprawdzałem na trzech komputerach i wszędzie to samo :/

Bo ta nowa Novusa wymaga klucza do kamer firm trzecich.
    Milestone XProtect Go free też jest darmowy. Ciężki, upierdliwy w instalacji i konfiguracji, ale darmowy ;)
REKLAMA