logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przeinstalowanie Windows 7 bez klucza - jak zachować legalność?

gregor53 27 Kwi 2015 21:14 1293 5
REKLAMA
  • #1 14650585
    gregor53
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, mam system win7 (oryginał) na pendrive, lecz nie mam klucza do niego. Teraz chciałem przeinstalować ten system, bo laptop już wolno chodzi i jest zaśmiecony. Czy da się zrobić format bez klucza? Nie mam partycji recovery. Jak to zrobić aby system był dalej legalny bez aktywacji?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14650630
    Dj_Majster
    Poziom 14  
    Ocena: 41
    Klucz masz zapisany w systemie,odczytasz go np. Product Key Finder lub Hiren's BootCD.
    Oczywiście format bez klucza da się zrobić, po prostu zainstalujesz system, a podczas instalacji pominiesz krok aktywacji.
    A jeśli chodzi o tą legalność, to bez aktywacji legalny nie będzie. Jednak skoro obecnie używasz Windowsa legalnego użyj w/w programu, odczytaj klucz zapisując go wyraźnie np. na kartkę i podczas instalacji po prostu go wprowadź.
  • REKLAMA
  • #5 14654463
    gregor53
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam,niestety żaden program w/w nie odczytuje mi klucza tylko wyskakuje BBBBB -BBBBB itd.no trudno będę jeszcze szukał.I masz jeszcze jeden problem mianowicie taki iż w folderach ze zdjęciami mam ikony standardowe(wszystkie jednakowe jest to uciążliwe jeśli szukam konkretnego zdjęcia),jak zrobić aby były widoczne miniatury?wcześniej tak miałem ale od jakiegoś czasu coś się rozwaliło.W ustawieniach folderu nie mam opcji ,,zaznacz ikony nigdy miniatury" czy coś takiego,podgląd w załączniku.Próbowałem skasować pliki icon cache.db ale nie mam takich plików i już nie wiem co robić?Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły na w/w tematy to proszę o pomoc.Pracuję we Francji i nie mam się do kogo tu zwrócić niestety.Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Przeinstalowanie Windows 7 bez klucza - jak zachować legalność? ikony.PNG (44.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Przeinstalowanie Windows 7 bez klucza - jak zachować legalność? ikony2.PNG (47.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 14654607
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Jeżeli rzeczywiście nie masz iconcache.db, to sprawdź jeszcze czy w opcjach folderów - widok (trochę "niżej" niż na Twoim zrzucie widać) - nie masz czasem zaznaczonej opcji "zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury". Jeśli tak, to ją odznacz.

PS
    gregor53 napisał:
    Witam, mam system win7 (oryginał) na pendrive, lecz nie mam klucza do niego.

Jak dla mnie jest tu wewnętrzna sprzeczność, ale ja się nie znam.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
REKLAMA