Witam.
Szukałem tematu ale nie znalazłem podobnego problemu.
Instrukcja z Link nie działa.
Co chce zrobić: dodać nowego pilota ELMES do SupraMatic H2.
Jak wygląda system:
-nad wjazdem wisi sterownik SupraMatic H2 (SN:598092855499), przy wjeździe jest puszka z antenką w środku (biała z białym kabelkiem). Na puszeczce pisze ES2 (SN:5704292359).
Sterownik jak i puszka (płytka), maja przyciski góra,dół i PRJ. Razem z wyświetlaczem.
Na sterowniku wyświetla się cały czas "_ . " i nie reaguje na przyciskanie.
W puszeczce przyciski działają, najpierw jest L a potem cyfry od 1-5 i znowu L.
Moje pytanie gdzie/jak mam programować? Czy sterownik jest zablokowany kodem i dlatego nie działa przyciskanie. Znalazłem instrukcje do puszki ES2 ale nie ma tam kodowania pilotów. Więc co mam zrobić i jak działać?
Szukałem tematu ale nie znalazłem podobnego problemu.
Instrukcja z Link nie działa.
Cytat:
1. Naciskasz prg aż na wyświetlaczu pokaże ci się P (krótko naciskasz prg ),
2. P zmieni się na 0,
3. Wciskasz prg i przytrzymujesz(ok 3 sekundy) aż zapali ci się kropeczka w prawym dolnym rogu tego zera i puszczasz,
4. Teraz naciskasz odpowiedni przycisk pilota i przytrzymujesz go tak długo az ta kropeczka na wyświetlaczu zgaśnie zero będzie dalej migać wolno,
5. Naciskasz 2 razy prg i puszczasz - czekasz aż zapali się zero i to zero przejdzie w poziomą kreseczkę
6. Naciskasz pilota i powinno chodzić a nawet musi chodzić!
Co chce zrobić: dodać nowego pilota ELMES do SupraMatic H2.
Jak wygląda system:
-nad wjazdem wisi sterownik SupraMatic H2 (SN:598092855499), przy wjeździe jest puszka z antenką w środku (biała z białym kabelkiem). Na puszeczce pisze ES2 (SN:5704292359).
Sterownik jak i puszka (płytka), maja przyciski góra,dół i PRJ. Razem z wyświetlaczem.
Na sterowniku wyświetla się cały czas "_ . " i nie reaguje na przyciskanie.
W puszeczce przyciski działają, najpierw jest L a potem cyfry od 1-5 i znowu L.
Moje pytanie gdzie/jak mam programować? Czy sterownik jest zablokowany kodem i dlatego nie działa przyciskanie. Znalazłem instrukcje do puszki ES2 ale nie ma tam kodowania pilotów. Więc co mam zrobić i jak działać?