logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer BCT-1430 - Brak obrazu na polskich kanałach Cyfry+

terrrroo 28 Kwi 2015 12:44 1110 3
REKLAMA
  • #1 14651789
    terrrroo
    Poziom 2  
    Witam,
    Kupiłem ostatnio dekoder Pioneer Bct-1430 i nie pokazuje obrazu na polskich kanałach,sprawdzałem na oryginalnej karcie od Cyfry i splitterze i obrazu nie ma ,a na innych dekoderach ,które posiadam obraz normalnie chodzi pod to wejście antenowe.Próbowałem w ustawieniach zmieniać ,dawałem na Hot Bird 13*E(sygnał 40%) i dalej nic ,widzę też,że jakieś obrotnice w menu można ustawiać,pozycjoner ale ja się na tym nie znam.Co może być przyczyną tego,że nie ma obrazu lub co muszę w menu zmienić aby był obraz?
  • REKLAMA
  • #2 14652258
    _kli_
    Poziom 41  
    Ocena: 1037
    Wygląda na to że masz wgrany soft emu. W emu trzeba wybrać id operatora/karty. Kartę wkładałeś właściwą stroną ? Nie jest ona przypadkowo sparowana z innym dekoderem ? Sygnał 40% wydaje mi się trochę za mało.
    A na marginesie, to od czerwca nc+ będzie sukcesywnie wyłączać kanały MPEG 2, więc pod koniec roku na BCT-1430 na pewno nie będziesz miał obrazu.
  • REKLAMA
  • #3 14652638
    terrrroo
    Poziom 2  
    Masz racje ,jest soft emu.Karta włożona na pewno ta stroną co trzeba.W menu emu jest jakieś ID PROV na 4 cyfry PPUA na 8 cyfr i nie wiem co mam wpisać...
  • #4 14652789
    _kli_
    Poziom 41  
    Ocena: 1037
    Nie wiem jaki masz wgrany soft i co ostatnio zostało w nim zmodyfikowane (dawno już nie "bawiłem się" Mediasat-em). Pamiętam że lewy slot był na kartę seca ( Cameleon), a w prawym można było dekodować conax (np. TnK). Pamiętam także że nie każdy soft obsługiwał poprawnie konwertery monoblock. Może musisz ponownie przeskanować satelitę, bo coś nie tak jest z listą.
    terrrroo napisał:
    W menu emu jest jakieś ID PROV na 4 cyfry PPUA na 8 cyfr i nie wiem co mam wpisać...

O ile nic się nie zmieniło, to nic nie wpisujesz. Na danym kanale przyciskasz "A" na pilocie i z listy providerów wybierasz ten który Cię interesuje. Jak nie wiesz który, to działasz na zasadzie prób i błędów, aż pojawi się obraz. Ale nic nie zdziałasz póki dekoder nie będzie widział karty ( sprawdź uprawnienia odbioru ) i dobrej listy.
    Może ta instrukcja Ci pomoże.
REKLAMA